Lige bu sene yükselen ve evindeki karşılaşmalarda iyi bir performans ortaya koymasına rağmen, deplasmanda istediğini alamıyor

Selçuk Kartalı, sezon başında Beko Basketbol Ligi'ne Erdemir takımının isim hakkını satın alarak yükselmişti. Lige de iyi bir başlangıç yapan ve evinde oynadığı ilk 3 maç olan Aliağa Petkim, Türk Telekom ve Royal Halı Gaziantep Basketbol takımlarını yenen temsilcimiz, bu istikrarı deplasman maçlarına yansıtamayınca ligin alt sıralarında kaldı. Son olarak da Ankara deplasmanında Türk Telekom'a yenilerek bu kötü gidişe dur diyememiş oldu.

DEPLASMAN FOBİSİ DEVAM EDİYOR

Son olarak deplasmanda Türk Telekom'a 67-53 yenilen Sarı-Mavililer, dış sahada oynadığı 9 maçı da kaybetti. Torku Selçuk Üniversitesi ligde aldığı 5 galibiyeti de sahasında oynadığı maçlarda aldı. Torku Konya Selçuk Üniversitesi geride kalan 19 hafta sonunda deplasmanda Beşiktaş İntegral Forex'e 81-67, hakem hatalarının maç damga vurduğu maçta TOFAŞ'a 89-87, Banvit'e 100-78'lik skorlar ile sahadan mağlubiyet ile ayrıldı. Ligin 8. haftasında Fenerbahçe Ülker'e 97-80, daha sonra Trabzonspor Medical Park'a 99-73 ve Ankara deplasmanında iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen son dakikalarda istediğini sahaya yansıtamadığı Aykon TED Ankara Kolejliler karşısında 2 sayı ile 89-87 yenildi. Ligde ilk yarının son deplasman maçında Mersin Büyükşehir Belediyespor'a konuk olan Selçuk Kartalı, bu karşılaşmaya yeni antrenörü Aziz Bekir'in takımın başında çıktığı ilk maç oldu. Normal süresi 66-66 tamamlanan karşılaşmanın uzatma bölümünde 76-72 yenildi. Sarı-Mavililer son olarak da Aliağa Petkim'e 82-73 ve  Türk Telekom'a 67-53 mağlup olarak deplasmanda kazamama alışkanlığını devan ettirdi.

SELÇUK EVİNDEKİ ATMOSFERE GÜVENİYOR

Üniversite temsilcisi diğer taraftan hafta sonu Beko Basketbol Ligi'nin lideri Banvit'i ağırlayacak. Bu sezon iyi bir performans ortaya koyan ve 19 maçta 1 yenilgi alan Banvit takımı topladığı 47 puan ile en yakın rakibine 3 puan fark atmış durumda. Cumartesi günü evinde Balıkesir temsilcisini ağırlayacak olan Selçuk Kartalı, evindeki iyi performansına güveniyor. Ligin ilk yarısının son maçında evinde ligin güçlü ekiplerinden Anadolu Efes'i müthiş bir taraftar desteği ve sert bir savunma ile dize getiren Torku Konya Selçuk Üniversitesi, aynı performansı Banvit karşısında da gösterip önemli bir 2 puanı hanesine yazdırıp ligin ilerleyen haftalarına daha umutlu girmek istiyor.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim