Karate Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Ertan Tunç, gençlerin son zamanlarda spora olan ilgisinin daha da arttığına işaret etti. Tunç, “Dünya Karate Şampiyonası’na ev sahipliği yapmamız gerçekten ayrı bir güzellik. Konya organizasyon için ciddi bir hazırlık süreci içerisine girmiş. 105 ülke kaydını yaptırdı. Bizde ülke olarak özellikle son 45 gün daha iyi bir şekilde hazırlandık. Söz söyleme sırası bizim gençlerde. 2013 yılında Avrupa Şampiyonası’nda rekor kırmıştık. Yine yeni rekor kırmak istiyoruz. Konya bize uğurlu gelen bir yer zaten hedefimiz madalyalar almak. Şampiyon olmak” dedi.  

‘ÇOCUKLARIMIZ BUNUN BİLİNCİNDE’

Yakın zaman önce Erzurum’da bir hazırlık kampı geçirdiklerini kaydeden Tunç, “Direk buraya Erzurum’dan geldik. Çok güzel bir hazırlık süreci geçirdik. Çocuklarımız Dünya Karate Şampiyonası’na ev sahipliği yaptığımızın farkındalar. Ev sahibi olmanın avantajlarını değerlendirmek istiyoruz. Hem moral olarak hemde motivasyon olarak iyi durumdayız. Dünya Karate sıralamasında zaten ülke olarak devamlı ilk 3’te ya da ilk 5’deyiz. Yani sürekli dereceler elde ediyoruz. Bu prestij meselesi. Dünya’da karate denildiği zaman akla ilk Türkiye gelir. Büyükler kategorisi daha önce Gaziantep’te yapıldı. Şimdi çocuklarımızla beraber genel klasmanda hedefimiz zaten şampiyonluk” diye konuştu.

‘GENÇLİĞİ SPORA KAZANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Tunç sözlerini şöyle sürdürdü, “Şimdi tesisler hakkında Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın hakkını teslim etmemiz gerekiyor. Ben birçok ülkeye gittim. Böyle bir tesis yok. Böyle bir organizasyonda yok. Biz diğer ülkelere göre çok çok iyi organizasyon yapıyoruz. Spor tesisleri noktasında diğer ülkelerde daha iyiyiz. Ben tesislere daha bizim seviyemize yetişebilen bir ülke görmedim. Tesis noktasında baya ilerdeyiz. Bakanlık bu işe çok ciddi emek veriyor. Gençliğimizde zaten daha da bilinçlenmeye başladı. Kesinlikle gençlerimiz sporun bir ucunu tutmaya çalışıyor. Tamamen gençliği spora kazandırmaya yapmaya alıştırıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

MİLLİ TAKIM: ÜLKEYİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ

Milli Takım sporcuları ise, şampiyona için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti. Hocalarına teşekkür eden genç yıldızlar, “Konya’da olmaktan ve mili takımdan bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Ev sahibi olduğumuzu biliyoruz. Bunun farkındayız. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Türk Bayrağını daha önce olduğu gibi yine dalgalandırmak, şampiyon olmak ve madalya almak en büyük hedefimiz. Karatay Kongre Merkezi’nde bizler için herşey düşünüşmüş. Tesislerimiz çok güzel. Hocalarımız bize büyük önem veriyor. Bizlerde onları mahcup etmek istemiyoruz” diyerek düşüncelerini dile getirdiler.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim