AYOS Konyaspor’un tecrübeli ve başarılı başantrenörü Engin Gençoğlu ve basketbol oyuncusu Alex Perez gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İşte Gençoğlu ve Perez’in öne çıkan başlıkları… Türk Telekom maçı sonrası 2 gün etkisinden çıkamadım diyen Gençoğlu, “Çok üzüldük. İyi çalışmıştık çok iyi hazırlanmıştık. Farkın suni olduğunu biliyorduk. Ama kaybettiğimiz maçtan sonra karalar bağlamaya gerek yok. İyi ders alıp iyi dersler çıkarmamız lazım. Gelecekte bu tip mağlubiyetler almamak için gerekli uyarıları yapıyoruz. Biz zaten  bu takımı kurduğumuzda en büyük handikabın ribaunt olduğunu biliyorduk. İnanın bunun için çalışıyor ve gerekli toplantıları yapıyoruz. Herşeyin farkındayız. Kısa oyuncularımı uyarıyoruz. Herkesin katkı vermesini istiyoruz. Evet şuanda bizimle ilgili iyi konuşuyorlar. Niye? Sahada iyi oynayıp, iyi mücadele ettiğimiz için. Sahada maç kaybetsek, övgülerin yerini eleştiriler alacak. Biz bununda farkındayız. Biz yere sağlam basıyoruz. Hayal görmüyoruz. Önümüzde daha 25 tane maç var. Sezon sonunda ne konuşulduğu ve bizim nerede bitirdiğimiz aslında çok daha önemli. Gerçekçi davranıyoruz” dedi.

‘HER OYUNCUDAN VERİM ALMALIYIZ’

Oyunculardan maksimum verim almaları gerektiğine işaret eden Gençoğlu, “Biz sezon başından bu takımı kurarken, her oyuncudan verim alalım diye kurduk. Performanslarını yükseltelim ki, bizim de takım verimliğimiz artsın. Birlikteliğimiz güzel olsun diye uyguladığımız bir planımız vardı ve bunu da uyguladığımız için çok mutluyuz. Milli Takıma giden oyuncularımıza da başarılar diliyorum. Futbol ise taraftarlar yakın deplasmana gittiği için ne yazık ki, taraftarlarımızda o deplasmana gitmek zorunda kaldı. Ama sağolsunlar seyircimiz bizleri destekliyor ve geliyor. Şansız bir futbolla deplasman çakışması oldu. Salonumuz inanıyorum ki dolacaktır” diye konuştu.

‘EVİMİZDE MAÇ KAYBETMEMELİYİZ’

Gençoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Bizim maçımız hep zor. Her maç final gibi. Biz Fenerbahçe, Telekom, Beşiktaş maçlarında olduğu gibi, her maça aynı ciddiyetle hazırlanıyoruz. Ki biz kazandığımız zaman gerçekten çok değerli bir galibiyet olacak. Çünkü her takım bizi yenmeye gelecek. Her takım bizi yenip prestij kazanma derdinde. Dediğim gibi dersimize iyi hazırlanıyoruz. Aynı disiplinle çalışıp evimizde maç kaybetmekten devam etmek istiyoruz.  

ALEX PEREZ: TAKIM OLARAK İYİ OLMALIYIZ

AYOS Konyaspor’un başarılı Basketbol Oyuncusu Alex Perez, Türkiye Basketbol Ligi’nin çok rekabetçi olduğunu, her takımın birbirini yenebilecek kapasiteye sahip olduğunu ifade ederek, “Benim için önemli olan takım performansı” dedi. Başarılı oyuncu Alex Perez, takım olarak her maça tek tek baktıklarını açıkladı. Perez, “Kadro kurulduğundan itibaren beklentiler yüksekti. Sezona herkes sürpriz bir başlangıç yaptığımızı söyledi. Ben öyle düşünmüyorum. Kadronun hakkını verdiğini düşünüyorum. Geçen hafta üzücü bir mağlubiyet aldık. Buda bazı şeyleri geliştirmemizi sağladı. Eksiklerimizi gösterdi. Bence sezona kendimizi geliştirerek, devamını sağlayacağız. Şimdi önümüzde Merkezefendi Denizli maçı var. Denizli gerçekten çok kuvvetli bir rakip. Yetenekli bir kadrosu var. İyi bir oyuncu grubuna sahip. İyi bir ekip olduklarını unutmamak gerekiyor. Öncelikle bu maçı kazanacağız. Her maça ise tek tek bakmak lazım. Öncelikli olarak her maça odaklanmamız lazım. Bende her zaman kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Koçlarım ne derse onu yapmaya gayret ediyorum. Benim için önemli olan takım performansı. Takımda çok güzel bir aile ortamı var. Arkadaşlarımızla olan birlik ve beraberliğimiz oyunumuza da yansıyor. Türkiye Basketbol Ligi çok sert ve zor bir lig. İnanılmaz bir rekabetçi ortamı var. Kiminle oynarsanız oynayın hiç fark etmiyor. En alt sıradaki takım, en üst sıradaki takımı yenebiliyor. Mücadeleci bir ortam var” dedi. (SAMET AKTAŞ)

Editör: TE Bilişim