TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden temsilcimiz 1922 Konyaspor’un teknik direktörü Salih Eken, liglerin oynanmayacağı kararının verilmesiyle ilgili konuştu. Eken, “18 Temmuz’da liglerin başlaması mevsim şartları ve gelecek sezonun planlamasının yapılmasında sporcu sağlığını riske sokardı. O yüzden alınan kararı doğru buluyorum” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Ligi’nin oynanmaması kararını vermesinden sonra bazı takımlar bu karara tepki gösterirken bazı takımlar ise alınan bu karardan dolayı memnun. Ligde rahat bir konumda bulunan temsilcimiz 1922 Konyaspor, ise alınan bu kararı doğru buluyor. 18 Temmuz’da liglerin hem mevsim şartlarından dolayı hem de 2020-2021 sezonunun başlamasında sıkıntı yaşayabilmesinden dolayı ligler sona erdirildi. Stad olanaklarının da yeterli olmamasında dolayı ertelen liglerin nasıl tescilleneceği ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.

SPORCU SAĞLIĞI AÇISINDAN DOĞRU KARAR

Liglerin sona erdirmesiyle ilgili konuşan 1922 Konyaspor teknik direktörü Salih Eken, “18 Temmuz’da liglerin başlaması biraz sıkıntıydı. Çünkü, hem mevsim şartları hem de stad olanakları yeterli değil. Bu süreçte hijyen anlamında da çoğu takımın soyunma odalarının nasıl bir halde olduğunu herkes biliyor. Sporcu sağlığı açısından da doğru bir karar verildi. Liglerin oynanacağı yönünde karar çıksa ve kalan 6 hafta oynansa gelecek sezona hazırlıklar nasıl olacaktı. Futbolcu vücutları ne ara dinlenecekti. O yüzden alınan bu kararı doğru buluyorum.” ifadelerini kullandı.

NE YÖNDE TESCİL EDİLECEĞİ BİZİ İLGİLNDİRMİYOR

Liglerin nasıl tescil edileceğiyle ilgili de düşüncelerini aktaran başarılı teknik adam, “Bizim açımızdan bakacak olursak ne alt sıralamayla ne de üst sıralamayla bir ilişkimiz yok. O yüzden ne yönde tescil edecekleri bizi pek ilgilendirmiyor. Bize gelen duyumlar Samsunspor’u direkt olarak bir üst lige alacakları yönde. 2 ve 5. sırada yer alan takımları ise statü gereği Play-Off oynatacakları konuşuluyor. Düşme potasında yer alan 3 takımı ise ligde tutabilirler. Ancak şöyle bir durum var Şanlıurfaspor durumundan dolayı Şanlıurfaspor’u düşürebilirler. Sonuçta kararı TFF verecek önümüzdeki günlerde verilecek kararı bizlerde bekliyoruz.” dedi.

KARAR YÖNETİMİN

1922 Konyaspor’u ikinci yarıda başarıya taşıyan Salih Eken gelecek sezon için konuştu. Eken, “Biz 1922 Konyaspor olarak Konyaspor’a bağlı olduğumuz için henüz gelecek sezonun planlamasını net olarak yapmadık. Önümüzdeki günlerde kulübün kongresi var. Mevcut yönetim yola devam ederse bizler hakkında düşünceleri ne olur bilmiyoruz. Ya da yeni yönetim gelir. Onların bizler hakkında düşünceleri ne olur bilmiyoruz. Onun için biz şu an görevimizi tamamladık. Bundan sonraki kararı verecek olan yönetimdir.” diye konuştu.

SÖZLEŞMESİ BİTEN OYUNCULAR VAR

Futbolcularla ilgili de düşüncelerini aktaran Salih Eken, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz 10 Haziran’da toplanmıştık. Takım olarak antrenmanlarımıza herkesten önce başladık. Böyle bir kararın çıkacağı duyumunu aldıktan sonra da takımımıza 4 günlük bir izin vermiştik. O süre içinde de bu karar çıkınca da onlar için kötü bir son oldu. Sözleşmesi biten oyuncular var onların durumu ne olur bilmiyorum. Belki takımda kalırlar. Ya da başka takımlarla anlaşırlar. O yüzden futbolcularımız için sezon sona erdi. Şu an için serbestler.”

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim