İslami Dayanışma Oyunları bugün resmi olarak başlıyor. Yaklaşık 3 yıl önce hazırlıklarına başlayan Konya, İslami Dayanışma Oyunları için ciddi bir hazırlık sürecine girmişti. Şehre bu noktada önemli spor yatırımları kazandırıldı. Modern yapısıyla dikkat çeken tesislerde bugün pek çok branşta sporcular faaliyet gösterecek. İslami Dayanışma Oyunları için şehre 15 bin civarı yerli ve yabancı turist gelirken, 56 ülkeden yaklaşık 4200 sporcu katıldı. Bu vesile ile Konya tarihi günlerinden birini yaşıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, İslami Dayanışma Oyunları öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi. Grand Millennium Otel’de İslami Dayanışma Oyunları’nın son çalışmalarını değerlendiren Kasapoğlu, önemli spor yatırımlarının yapıldığını ve Konya’nın her zaman yanında olduklarına işaret etti. Programa çok sayıda medya mensubu katıldı.

’TARİHİ GÜN’

Karapınar'da kaza: 5 yaralı! Karapınar'da kaza: 5 yaralı!

Büyük günün geldiğini hatırlatan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, “İslami Dayanışma Oyunları en fazla katılımlı bir organizasyon olacak. Türkiye’de Konya’nın ev sahipliğinde düzenlenmesi büyük anlam ifade ediyor. Hamd olsun ciddi bir hazırlık süreci geçirdik. Artık bunu başarıyla taçlandırmak istiyoruz. 18 Ağustos kapanış töreniyle de güzel tabloyu nihayetlendireceğiz. Sporcularımız, antrenörlerimiz, devlet adamları ile çok güzel bir açılış gerçekleştirilecek. Provaları ben izledim. Çok güzel sürprizlerin olduğu bir tören olacak. Dillere destan bir açılış şöleni olacak. Binlerce katılım olacak. Coşkulu bir gece bizleri bekliyor. Spor devrimimizi Konya’da bu hazırlıklar neticesinde taçlandırmış olduk. Var olan spor alt yapısını baştan aşağı yeniledik. Yeni spor tesisleri kazandırdık. Olimpik Yüzme Havuzu yaptık. Atletizm pisti, bisiklet veledromu kazandırdık. Yapılan hiçbir şey boşa gitmiyor. Bunları artırarak devam edeceğiz” dedi.

‘ESER SİYASETİ YAPIYORUZ’

Parti olarak 20 yıldır hizmet ve eser siyaseti yürüttüklerini kaydeden Bakan Kasapoğlu, “Hizmet noktasında elimizden geleni yaptık yapmaya da devam edeceğiz. Ortak akılla yeni eserler ürettik. Konya’mıza bunu en güzel şekilde ortaya koyduk. Büyükşehir Belediyesi ve merkez belediyeler bu anlamda çok ciddi şekilde destekler verdi. Bunun için müteşekkir olduğumu söylemek isterim. İslami Dayanışma Oyunları için gönüllerini ortaya koydular. Hiçbir şey tek başına olmaz. Burada biz iş birliği yaptık. Bundan sonrada iş birliğimiz Konya belediyeleri ile devam edecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, tüm Konya’nın yanında olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum. İslami Dayanışma Oyunları bir aşamadır. İnşallah bu anlayışı sürdüreceğiz. Bizim anlayışımızda hep daha iyisi ve ilerisi var. Hedeflerimiz var. Hedefler gerçekleştirilir. Ardından yeni hedefler konulur. Laf, değil eser siyaseti yapıyoruz” dedi.

‘İSLAMİ DAYANIŞMA OYUNLARI KONYA İÇİN TARİHTİR’

AK Parti olarak kısır tartışmaların içinde olmak istemediklerini yeni eserler ürettiklerine vurgu yapan Bakan Kasapoğlu, “Hem ulusalda hem yerelde. Hiçbir zaman lafla peynir gemisi yürütmeye çalışmadık. İşte sporda görüyorsunuz madalya sayısına yetişemiyoruz. Bu yatırımlar çalışmalar bizleri daha ileriye götürüyor. Lütfen sizlerde bu vizyonu iletmekten geri durmayın. Konya’da güçlü bir basın var. Oyunlar sonrasında bu tesisler farklı çalışmalara yine ev sahipliği yapacak.  Yerel ve ulusal anlamda güzel organizasyonlar olacak. Veledrom’da kamp tesisimiz var. Bizim anlayışımız, tesisimizi yapalım sonra rafa kaldıralım değil. Yaşayan tesisler, istifade edilen tesisler olsun istiyoruz. İnsanın yaşamını kolaylaştıran tesislerimizin dolu geçmesini istiyoruz. İslami Dayanışma Oyunları Konya için tarihtir. Bu tarihi birlikte yazdık. Yazmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

‘BİSİKLET VELEDROMU HAYALDİ GERÇEK OLDU’

Bakan Kasapoğlu birçok yeni yatırımın kazanıldığını anlattı. Sözlerine devam eden Kasapoğlu, “Konya Veledromu Konya ve Türkiye için büyük bir velinimet. Oradaki sporcularımızla görüştüm. Konya için tarih olduğunu ve hayallerinin gerçek olduğunu ifade ettiler. Veledrom Türkiye için bir hayaldi biz bunu gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın biliyorsunuz çok büyük destekleri var. Hedefimiz yeni şampiyonlar çıkarmak. Yeni sporcular yetiştirmek. Tabi bunun içinde Gençlik Spor Bakanlığımıza, Türkiye Futbol Federasyonu’na, medyaya aslında hepimize görevler düşüyor. Her görevin kendine göre bir ağırlığı var. Görevimizi en iyi şekilde yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

‘DAHA FARKLI ORGANİZASYONLAR OLACAK’

İslami Dayanışma Oyunları’nın ardından yine Konya’da farklı organizasyonlar olacağını kaydeden Bakan Kasapoğlu, bunun için şehrin spor anlamında alt yapısının güçlü olduğunu kaydederek, “Uluslararası organizasyonlarda Konya’da rekabet üstünlüğü olacak. Bu eserlerimiz milli bir servet. İslami Dayanışma Oyunları hazırlıklarına çok önceden başlamıştık. Oyunlar Köyü bir modeldir. Neden bir model? Çünkü dünyada bunun başka bir örneği yok. Buda bizim yurt alt yapımızın bir gücüdür. Yurtlarımızın her biri otellere meydan okuyan nitelikte. Sporcularımız burada ki imkanların Tokyo’dan daha iyi olduğunu beyan ediyor Allah’a şükür. Bunlar son 20 yılın kazanımlarıdır. Her bir çalışmada ya da faaliyette ne kadar anlamlı bir yatırım olduğunu anlıyoruz. Her projemiz kendini aslında ispat ediyor. Türkiye geçen yıl birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptı. Edirne’ye gidin spor tesisi var. Hakkari’ye gidin aynı şey var. Kars’a gidin öyle. Konya’ya gelin spor yatırımları var” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

‘KONYA GÜZİDE BİR ŞEHİR’

Bakan Kasapoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Türkiye’nin her bir yanı tesisleşmesini tamamladı. Biz bu çalışmalarda isteyen bir ülke değil, istenilen bir ülke olduk. Artık istenilen, talep edilen ülke haline geldik. Biliyorsunuz yakın zaman önce Akdeniz Oyunları vardı. Birinciliği kıl payı kaçırmıştık. Bizim hedefimiz her zaman kazanmak ve üst sırada yer almaktır. Stadyumumuzun kapasitesi tam anlamıyla dolacak. Seyir noktasında da en yüksek seviyeye ulaşacağız. Bu tür çalışmalar bakanlığımız için çitası yüksek çalışmalardır. Biz hep Konya’nın yanında olduk. İslami Dayanışma Oyunları sona erdikten sonra da Konya’nın yanında olmaya devam edeceğiz. Konya bu ülkenin güzide şehirlerinden bir tanesi. Yeni hedefler koyarak, amaçlarımıza ilerlemeye devam edeceğiz”

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim