Büyükşehir Hastanesi Konyaspor Basketbol, Play-Off Yarı Final ilk karşılaşmasında ağırladığı Semt77 Yalovaspor’u 21 sayıdan gelerek 91-87 galip geldi. İlk iki çeyrekte istediği basketbolu parkeye yansıtamayan Dev Kartallar, 3. ve 4. çeyrekte gösterdiği basketbolla karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı.

1.Periyot: Karşılaşmaya iki ekipte dengeli başladı. Temsilcimiz Büyükşehir Hastanesi Konyaspor Basketbol hücumda Robert Upshaw ile skor üretirken başka oyuncudan skor katkısı bulmakta zorlandı. Konuk ekip Semt77 Yalovaspor ise gerek savunmada gerekse de hücumda iyi oynadı. İlk çeyrekte 16 sayı bulan Yeşil-beyazlılar buna karşılık potasında 23 sayı görerek ilk çeyreği geride kapattı.

2.Periyot: İkinci çeyrekte ise Konyaspor Basketbol oyun dengesini kaybetti. Yalovaspor savunmada sertliği artırınca Dev Kartallar sayı üretmekte oldukça zorlandı. Konuk ekip hücumda da yüzdeli oynayınca ikinci periyotta 28 sayı buldu. Yeşil-Beyazlılar hücumda 16 sayı bulunca Konyaspor Basket, soyunma odasına 54-36 geride gitti.

3.Periyot: Soyunma odasına 18 sayı geride giden Konyaspor Basketbol, üçüncü çeyrekte adeta küllerinden doğdu. Yeşil-Beyazlılar, hücumda fark yaratırken, savunmada da iyi bir performans sergiledi. Dev Kartallar, rakip potaya 29 sayı bırakırken, buna karşılık potasında 16 sayı gördü. Oluşan bu sonuçların ardından Konyaspor Basketbol, farkı tek hanelere indirerek son çeyreğe 69-61 geride gitti.

4.Periyot: Konyaspor Basketbol, son çeyrekte adeta alev aldı. Cengiz Karadağ’ın öğrencileri, bu periyotta rakibine adeta basketbol dersi verdi. Yeşil-Beyazlılar, bu çeyrekte hücumda ve savunmada direncini artırınca 30 sayı buldu. Rakibine sadece 18 sayı imkanı veren Dev Kartallar, karşılaşmadan 91-87 galip ayrıldı.

Büyükşehir Hastanesi Konyaspor Basketbol, bu sonuçla seride 1-0 öne geçti. Serinin ikinci karşılaşması Pazar saat 17.00’de yine Konya’da oynanacak.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim