Türkiye Erkekler Basketbol Ligi’nde mücadele eden Beysu Konyaspor Basket, ligin 26.haftasında deplasmanda karşılaştığı Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’a 109-102 mağlup oldu. Kritik bir yenilgi alan Yeşil-Beyazlı ekip üst sıralara tırmanma şansını da yitirdi

Beysu Konyaspor Basketbol, haftanın kapanış mücadelesinde deplasmanda Balıkesir Büyükşehir Belediyespor ile karşılaştı. Maça iyi başlayan Dev Kartallar, son çeyrekte rakibini savunmakta zorlanırken parkeden 109-102 mağlup ayrıldı. Play-Off mücadelesinde üst sıralara doğru tırmanma şansını da kaybeden Konyaspor Basket, haftayı 4.sırada kapattı.

1.Periyot: Karşılaşmaya Beysu Konyaspor Basket iyi başladı. Savunmada ve hücumda rakibine oranla daha iyi oynayan Dev kartallar, Balıkesir potasına 31 sayı gönderdi. Buna karşılık potasında 24 sayı gören Yeşil-Beyazlılar, ilk çeyreği önde kapattı.

2.Periyot: Bu çeyrekte ise Balıkesir Büyükşehir Belediyespor etkili oyunuyla dikkat çekti. Beysu Konyaspor Basket, rakibine reaksiyon vermekte zorlanırken potasında 30 sayı gördü. Karşı potaya ise 19 sayı atan Yeşil-Beyazlılar soyunma odasına 54-50 geride gitti.

3.Periyot: Soyunma odası dönüşünde Beysu Konyaspor Basket fırtınası esti. Balıkesir potasını sayı bombardımanına boğan temsilcimiz savunmada da rakibine nefes aldırmadı. Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’a bu çeyrekte 34 sayı atan Dev Kartallar, potasında ise 22 sayı gördü. Oluşan bu skorların ardından temsilcimiz son çeyreğe 84-76 önde girdi.

4.Periyot: Maçın son çeyreğinde Beysu Konyaspor Basket, adeta dağıldı. Üçüncü çeyrekte 34 sayı bulan Yeşil-Beyazlılar, bu çeyrekte varlık gösteremedi. Balıkesir Büyükşehir Belediyespor 33 sayı bulurken, Konyaspor 18 sayıda kaldı. Bu skorların ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyespor maçı 109-102 kazandı.

KAZANMAMIZ GEREKEN BİR MAÇTI

Beysu Konyaspor Basketbol Başantrenörü Engin Gençoğlu kaybedilen Balıkesir Büyükşehir Belediyespor maçı sonrasında açıklamalarda bulundu. Gençoğlu, “Kazanmamız gereken bir maçı kaybettik. Lig sıralamasında önemli bir avantajı kaçırdık. Bornova maçından sonra da söylemiştim her zaman kazanmayız diye. Neticede deplasmanda 102 sayı atarak kaybettik. Bornova maçından sonraki 4 maçta yediğimiz sayı ortalamasını 75’e çekmişken Balıkesir deplasmanında yediğimiz sayı kabul edilemez. Biz kadro derinliği olan bir takım değiliz. O yüzden her oyuncumuzun yüzde 100 performansını, enerjisini, dikkatini sahada göstermesi lazım. 2-3 oyuncunun form düşüklüğünü veya enerjisizliğini tolere edecek bir kadromuz yok. Süper Lig’e çıkma hedefine ulaşmamız için daha çok kenetlenip tüm enerjimizi ve dikkatimizi sahaya yansıtmalıyız.” dedi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim