Türkiye Erkekler Basketbol Ligi’nde mücadele edecek Beysu Konyaspor Basket, sezon öncesi düzenlenen Federasyon Kupası’nda adını yarı finale yazdırdı. Ankara’da düzenlenen organizasyonun çeyrek final müsabakasında TED Ankara Kolejliler ile karşılaşan Dev Kartallar, rakibini 92-71’lik skorla mağlup etmeyi başardı

Beysu Konyaspor Basket, yeni sezon öncesi fırtına gibi esmeye devam ediyor. Sezon öncesinde önce Konya sonrasında ise Bolu’da kampa giren Dev Kartallar, Süreyya Rıfat Ege Turnuvası’nda şampiyon olmasından sonra Federasyon Kupası’nda da yoluna doludizgin bir şekilde devam ediyor. A grubunda Mersin Büyükşehir Belediyesi, Budo Gemlik ve OGM Ormanspor ile mücadele eden ve rakiplerini mağlup ederek 3’te 3 yaparak grubunu lider tamamlayan Beysu Konyaspor Basket, adını çeyrek finale yazdırmayı başarmıştı. Bu sezon şampiyonluğu hedefleyen Dev Kartallar çeyrek final karşılaşmasında B grubunu ikinci sırada tamamlayan TED Ankara Kolejliler ile karşılaştı. Karşılaşmayı baştan sona üstün götüren Yeşil-Beyazlı ekip karşılaşmadan 92-71’lik skorla galip ayrılmasını bildi.

1.Periyot: Karşılaşmaya temsilcimiz Beysu Konyaspor Basket etkili başladı. İlk 5 dakikada oyun üstünlüğünü ele alan Dev Kartallar farkı 8 sayıya kadar çıkardı. Akabinde TED Ankara Kolejliler üst üste sayılar bulurken, Konyaspor Basket ipin ucunu bırakmayarak ilk çeyreği 26-17 önde tamamladı.

2.Periyot: Maçın ikinci çeyreği de karşılıklı basketlerle başladı. Rakibiyle sayı aralığını koruyan Dev Kartallar, savunmada ve hücumda rahat bir oyun sergilerken, bu çeyrekte başkent ekibini potasına 19 sayı bıraktı. Buna karşılık potasında 23 sayı gören Yeşil-Beyazlı ekip soyunma odasına 45-40 önde girdi.

3.Periyot: Soyunma odası dönüşünde savunmada sertliği artıran Beysu Konyaspor Basket, hücumda da etkili bir oyun parkeye yansıtırken, bu çeyrekte 26 sayı buldu. Rakibine ise 19 sayıda tutan Dev Kartallar son çeyreğe 71-59 önde girdi.

4.Periyot: Son çeyrekte TED Ankara Kolejliler farkı kapatmak isterken, Beysu Konyaspor Basket savunması buna izin vermedi. Karşılıklı basketlerle geçen bu çeyrekte Yeşil-Beyazlılar üstünlüğünü korudu. TED Ankara Kolejliler potasına 21 sayı gönderen Dev Kartallar, potasında da 12 sayı görünce parkeden 92-71’lik skorla galip ayrıldı.

Oluşan bu sonucun ardından adını yarı finale yazdırdı. Beysu Konyaspor Basket yarı final maçına cumartesi günü çıkacak.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim