Türkiye Erkekler Basketbol Ligi Play-Off final serisi ikinci maçında Beysu Konyaspor Basketbol, Samsun’da tarih yazdı. İlk çeyrekte istediği oyunu parkeye yansıtamayan Dev Kartallar 3, 4 ve uzatma periyodundaki muhteşem oyunuyla kazanmasını bildi. 85-85’lik eşitlikle tamamlanan dördüncü çeyrek sonrasında uzatma periyodundan akıllı oynayan Yeşil-Beyazlılar maçı 99-96’lık skorla kazanmasını bildi. Seride durumu 1-1’e getiren temsilcimiz saha avantajını hanesine yazdırırken üst üste iki maçı sahasında oynayacak. 16 ve 18 Haziran’da evinde oynayacağı maçları kazanması durumunda Beysu Konyaspor Basketbol seride durumu 3-1’e getirecek ve adını Süper Lig’e yazdıracak. Öte yandan karşılaşmaya maçın hakemlerinin temsilcimiz aleyhine düdükleri teknik kadroyu çileden çıkarırken Samsunsporlu taraftarların çirkef hareketleri de bir süre maçın önüne geçti.

1.Periyot: Karşılaşmaya her iki takımda dengeli başladı. Konyaspor Basket, deplasman baskısını kırma adını ilk yarıda hücumda ve savunmada rakibine göre daha iyi oynarken Samsunspor ekstra sayılar buldu. Karşılıklı basketlerin ardından ilk öeyrek 22-22’lik eşitlikle sona erdi.

2.Periyot: İlk çeyreğin ardından Samsunspor taraftarlarının da desteğini alarak daha iyi bir oyun ortaya koydu. Karşılaşmanın hakemleri bu çeyrekte maça damga vururken taraftar baskısını kaldırmadı. Samsunspor lehine oldukça kolay düdükler çalan hakemler Derek Ogbeide’nin hücumda doğranmasına ise düdük çalamadı. Bu çeyrekte Beysu Konyaspor Basketbol, 12 sayı bulurken Samsunspor ise 22 sayı buldu. Oluşan bu skorların ardından Dev Kartallar, soyunma odasına 44-34 geride gitti.

3.Periyot: Soyunma odası dönüşünde Beysu Konyaspor Basketbol toparlandı. Üçüncü çeyreğin bitimine 4.47 dakika kala Samsunspor cephesi maçı gerdi. Yarı alanda Konyaspor’a yapılan bir faülün ardından tribünler sahaya yabancı madde atmaya başladı. Konyasporlu oyuncuları hedef alan Samsunspor taraftarı ortamı iyice gererken temsilcimiz parkeden çekildi. Güvenli ortam yaratılana dek sahaya dönmeyen temsilcimiz 10 dakika sonra parkeye döndü. Kalan 4.47 kaldığı yerden devam ederken temsilcimi etkili oyununu sürdürdü. Bu çeyrekte 28 sayı bulan Dev Kartallar, potasına ise 20 sayı gördü. Oluşan bu skorların ardından Yeşil-Beyazlılar son çeyreğe 64-62 geride gitti.

4.Periyot: son çeyrekte temsilcimiz Beysu Konyaspor Basketbol’un etkili oyunu devam etti. Maçın son 8 saniyesine 85-82 önde giren Dev Kartallar, rakibin son hücumunda 3 sayılık basketine engel olamayınca maç 85-85’lik eşitlikle uzatmaya gitti. 4.çeyrekte 23 sayı bulan Yeşil-Beyazlılar, potasında ise 21 sayı gördü.

Uzatma Periyodu: 3 ve 4.çeyreklerde etkili bir oyun parkeye yansıtan Konyaspor Basket, son çeyrekte rakibin son saniye basketine engel olamasa da uzatma periyodunda fişi çekti. Dev Kartallar akıllı oyununu 5 dakikalık uzatma çeyreğinde de sürdürürken maçtan 99-96’lık sonuçla galip ayrıldı. Maç sonunda büyük sevinç yaşayan temsilcimiz galibiyeti parkede ve soyunma odasında kutladı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim