Türkiye Erkekler Basketbol Ligi’nde mücadele eden Beysu Konyaspor Basketbol, ligin 19.haftasında bugün sahasında Samsunspor’u konuk edecek. Saat 18.00’de Selçuklu Spor Salonu’nda oynanacak maç TRT Spor Yıldız kanalından canlı olarak yayınlanacak. Ligde oynadığı son 6 maçta 2 galibiyet alan Yeşil-Beyazlılar, yeni koçuyla çıkışa geçmek istiyor

Beysu Konyaspor Basketbol, ligin 19.haftasında bugün sahasında Samsunspor Basketbol’u konuk edecek. Saat 18.00’de Selçuklu Spor Salonu’nda oynanacak zorlu karşılaşma TRT Spor Yıldız kanalından canlı olarak izleyicilerle buluşacak. Zirve yolunda önemli bir maça çıkacak Dev Kartallar, lider Samsunspor’u yenerek 13.galibiyetini almak isteyecek. Ligde son haftalarda istediği sonuçları alamayan Yeşil-Beyazlı ekip, koç Okan Çevik ile yollarını ayırırken, takımın başına Engin Gençoğlu’nu getirmişti. Beyaz bir sayfa açmak isteyen Dev Kartallar, üst üste aldığı kötü sonuçların ardından 6.sıraya geriledi. Samsunspor karşısında kazanarak 2 maç aradan sonra galip gelmek isteyen temsilcimiz hafta boyunca hazırlıklarını yoğun tempoda sürdürürken kritik maç öncesi kenetlendi.

HEDEF GALİBİYET

Ligde oynadığı son 6 maçta 2 galibiyet ve 4 mağlubiyet alan Beysu Konyaspor Basket, Samsunspor karşısından galibiyetle ayrılarak hem zirve yarışını kızıştırmak istiyor hem de beyaz bir sayfa açarak çıkışa geçmenin hesaplarını yapıyor. 6 hafta öncesine kadar şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olan Yeşil-Beyazlılar, söz konusu haftalarda üst üste beklenmedik sonuçlar alınca 6.sıraya kadar geriledi. Ligde oynadığı son 2 maçta da galibiyet yüzü görmeyen temsilcimiz Antalya Güneşi ve Mamak Belediyespor maçlarından mağlubiyetle ayrıldı.

ENGİN GENÇOĞLU İLK MAÇINA ÇIKACAK

Beysu Konyaspor Basket’in yeni antrenörü Engin Gençoğlu, takımın başında ilk maçına Samsunspor karşısında çıkacak. Geçtiğimiz haftalarda alınan kötü sonuçların ardından karşılıklı anlaşılarak koç Okan Çevik ile yollarını ayıran Dev Kartallar, Mamak maçına yardımcı antrenör Cüneyt Erden ile çıkarken, Mamak Belediyespor’a deplasmanda kaybetmişti.

RAKİP LİDER

Beysu Konyaspor Basket’in bugünkü rakibi Samsunspor, ligde oynadığı 18 maçta 14 galibiyet ve 4 mağlubiyet alırken, liderlik koltuğunda oturuyor. Oynadığı son 5 maçta 4 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan Karadeniz ekibi, ligde şampiyonluğu hedeflerken Konya deplasmanında kazanmanın planlarını yapıyor.

Öte yandan ligin ilk yarısında Samsun’da oynanan maçı Beysu Konyaspor Basketbol 79-70’lik skorla kaybetmişti.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim