Türkiye Erkekler Basketbol Ligi’nde mücadele eden Büyükşehir Hastanesi Konyaspor Basketbol, ikinci yarının ilk maçında Pazar günü sahasında İstanbul Basket’i ağırlayacak. Saat 15.45’te başlayacak olan karşılaşma Türkiye Basketbol Federasyonu’nun Youtube hesabından canlı olarak yayınlanacak

Büyükşehir Hastanesi Konyaspor Basket, ikinci yarının perdesini Konya’da açacak. Yeşil-Beyazlı ekip, Pazar günü Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda İstanbul Basket ile kozlarını paylaşacak. Ligin ilk yarısına iyi başlayan ancak sonrasında üst üste yenilgiler alan Dev Kartallar, ligin orta sırasına kadar gerilemişti. İlk yarıda çıktığı 15 maç sonunda 8 galibiyet ve 7 yenilgi alan Cengiz Karadağ’ın öğrencileri 9. sırada yer alıyor. Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Anadolu Efes’in altyapı oyuncularının çoğunlukla yer aldığı İstanbul Basket karşısında galip gelmek isteyen Konyaspor Basket’in nasıl bir oyunla parkede olacağı merakla bekleniyor.

İLK MAÇI KONYASPOR BASKET KAZANMIŞTI

Sezonun ilk maçında İstanbul’da oynanan karşılaşmayı temsilcimiz Büyükşehir Hastanesi Konyaspor Basket 72-61’lik skorla kazanmasını bilmişti. Öte yandan sezon öncesi düzenlenen Federasyon Kupası’nda da aynı grupta yer alan iki takımın karşılaşmasında yine Konyaspor Basket parkeden galip ayrılan taraf olmuştu. Son karşılaşmalarda iki takımda kazanmakta zorluk yaşarken hem Konyaspor Basket hem de İstanbul Basket son 5 maçta bir galibiyet aldı. Yeşil-Beyazlılar, bu süreçte Bornova Belediyespor’u mağlup ederken, İstanbul Basket ise ilk galibiyetini lig lideri Akhisar Belediyespor karşısında ilk yarının son maçında almıştı.

SON 5 İÇ SAHA MAÇINDA 2 GALİBİYET ALDI

İkinci devrenin perdesini Pazar günü İstanbul Basket karşısında açacak olan Konyaspor Basket son 5 iç saha maçının ikisini kazanabildi. Sahasında ağırladığı Akhisar Basket’e Balıkesir Belediyespor’a ve Finalspor’a mağlup olan Dev Kartallar, Anadolu Basket ve Bornova Belediyespor maçlarından ise galibiyetle ayrıldı. Yeniden yükselişe geçmenin hesaplarını yapan Konyaspor Basket’in İstanbul basket karşısında tek hedefi galibiyet.

AKHİSAR GALİBİYETİ GÜVEN GETİRDİ

Büyükşehir Hastanesi Konyaspor Basketbol’un rakibi İstanbul Basket, genç kadrosuyla ligde kalmaya oynarken, 15 maç sonunda tek galibiyet alabildi. Marmara ekibi, lig lideri Akhisar Basket’i 76-74 yenerek güven kazandı. Son sırada yer alan İstanbul Basket’in bu denli bir galibiyete imza atması ise basketbol kamuoyunu şaşkına uğrattı. Genç oyuncularla iyi basketbol oynamaya çalışan İstanbul Basket birçok karşılaşmayı da tecrübe eksikliği ile kaybetti. Konyaspor Basket’e Pazar günü konuk olacak olan İstanbul Basket’in Yeşil-Beyazlılar karşısında nasıl bir basketbol ortaya koyacağı ise merak konusu.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim