Türkiye Erkekler Basketbol Ligi Play-Off’larında adını finale yazdıran Beysu Konyaspor Basketbol’un rakibi ve final programı netleşti. Yeşil-Beyazlıların rakibi Mamak Belediyesi’ni 3-2 ile geçen Samsunspor oldu. Dev Kartallar ilk 2 maçında deplasmanda çıkarken ilk randevu 10 Haziran Cuma günü Samsun’da oynanacak

Beysu Konyaspor Basketbol, Türkiye Erkekler Basketbol Ligi’nde finale odaklandı. Normal sezonu üçüncü sırada tamamlayan ve Süper Lig’e yükselmek adına Play-Off maçlarına çıkan Dev Kartallar, çeyrek finalde TED Ankara Kolejliler ile eşleşirken rakibini 3 maç sonunda 2-1’lik sonuçla mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Sigortam.net ile eşleşen temsilcimiz, sahasındaki ilk 2 maçı kazanırken önemli bir avantajı hanesine yazdırdı. Seride 2-0 öne geçen Dev Kartallar, üçüncü maçta Sigortam.net’e konuk oldu. Serideki üçüncü maçı kaybeden Beysu Konyaspor Basketbol, dördüncü maçta rakibini yenerek seride durumu 3-1’e getirdi ve adını finale yazdırdı. Süper Lig’i hedefleyen Yeşil-Beyazlı ekip, Samsunspor eşleşmesinden galip ayrılarak Süper Lig hasretini dindirmek istiyor. Sezonu ikinci sırada tamamlayan Samsunspor saha avantajını ele alırken serideki ilk 2 maç Samsun’da oynanacak. 3 ve 4.maçlar Konya’da oynanacakken 3 maç kazanan ekip Süper Lig’e yükselecek. Serinin ilk 2 maçından en az 1 galibiyeti hedefleyen Dev Kartallar, avantajı cebine koyarak Konya’ya dönmek istiyor.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Misli.com Türkiye Erkekler Basketbol 1. Ligi Play-Off final serisinin programını açıkladı. TBF'den yapılan açıklamaya göre, Beysu Konyaspor Basketbol ile Samsunspor arasındaki serinin ilk maçı 10 Haziran Cuma günü saat 18.00'de Samsun ilkadım Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda oynanacak. Final serisinde 3 galibiyete ulaşan takım sezonu şampiyon tamamlayacak ve Manisa BB’den sonra Süper Lig’e çıkacak ikinci takım olacak.

NORMAL SEZONUNDA 1 GALİBİYET ALDI

Türkiye Erkekler Basketbol Ligi Play-Off finalinde Beysu Konyaspor Basketbol-Samsunspor ile karşılaşırken her iki ekipte kendi sahalarında oynadıkları maçı kazandı. Ligdeki ilk maçta Samsunspor’un ev sahipliğinde oynanan karşılaşmayı Karadeniz ekibi 79-70’lik skorla kazandı. Beysu Konyaspor Basket’in ev sahipliğinde oynanan karşılaşmayı ise Yeşil-Beyazlılar, 86-85’lik skorla kazandı.

KOCAELİ VE MAMAK’I ELEDİ

Beysu Konyaspor Basketbol’un finaldeki rakibi Samsunspor, sezon ikinci sırada tamamladıktan sonra Play-Off Çeyrek Finali’nde Kocaeli Kağıtspor ile eşleşti. Rakibini 2-0 ile geçen Samsunspor yarı finalde Mamak Belediyesi ile eşleşti. Nefes kesen eşleşmed Samsunspor-Mamak Belediyesi karşılaşması uzadı. Serideki ilk maçı deplasmanda kazanan Mamak ikinci maçta mağlubiyetle ayrıldı. Üçüncü maçta gülen Samsunspor olurken dördüncü maçı Mamak Belediyesi kazandı. Durum 2-2’y gelirken serideki 5. Maçı taraftarı önünde oynayan Samsunspor karşılaşmayı 101-77’lik skorla kazanarak adını finale yazdırdı.

Final programı ise şu şekilde olacak:

10 Haziran Cuma 18.00: Samsunspor-Beysu Konyaspor

12 Haziran Pazar 16.00: Samsunspor-Beysu Konyaspor

16 Haziran Perşembe 18.00: Beysu Konyaspor-Samsunspor

18 Haziran Cuma 18.00: Beysu Konyaspor-Samsunspor

Söz konusu karşılaşmaların sonunda eşitliğin olması durumunda serideki beşinci karşılaşma Samsunspor’un ev sahipliğinde oynanacak ve maçın programı sonradan açılanacak.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim