Misli.com Türkiye Erkekler Basketbol Ligi Play-Off yarı final ikinci maçında Beysu Konyaspor Basketbol, evinde ikinci yarı farklı üstünlüğü eline aldığı karşılaşmada Sigortam.net'i 98-79 yendi ve seriyi 2-0 getirdi. Müsabakada taraftarlarının desteğiyle galibiyete uzanan Dev Kartallar, deplasmanda oynayacağı 3. maçı da kazanması halinde adını finale yazdıracak

Türkiye Erkekler Basketbol Ligi’nde mücadele eden Beysu Konyaspor Basketbol, adım adım finale yaklaşıyor. Dev Kartallar, ev sahibi avantajını iyi bir şekilde değerlendirirken Sigortam.Net eşleşmesinde ilk iki maçı kazandı. Rakibini her iki maçta taraftarlarını yoğun desteğiyle farklı deviren Yeşil-Beyazlılar, üçüncü maçı da kazanması durumunda adını finale yazdıran taraf olacak. Bununla birlikte maç sonunda büyük sevinç yaşayan temsilcimiz galibiyeti taraftarlarıyla doyasıya kutladı.

1.Periyot: İlk çeyrekte uzak mesafe şutlarından isabet bulan Sigortam.net skor üstünlüğünü eline aldı. Rakibine yayın gerisinden cevap veren Konyaspor 5 dakika sonunda skoru 14-14 eşitledi. Pota altında Ogbeide hem hücumda hem savunmada bu dakikalarda etkili oldu, yakaladığı 5 sayılık sekansla Konya'yı öne geçirdi. Sim'le Sigortam.net rakibine cevap verse de üstünlüğü eline alamadı. İlk çeyrek 25-24 Beysu Konyaspor üstünlüğüyle geçildi.

1.Periyot: Tayfun ile ikinci çeyreğe iyi başlayan Konyaspor farkı tekrar açmaya başladı. Cevher ve Sim ikilisiyle cevap veren Sigortam.net üstünlük mücadelesini bırakmadı. Morgan ve Ogbeide ile hücumda çok etkili olan Beysu Konyaspor yakaladığı seriyle farkı çift hanelere çıkardı. Bu dakikalarda rakip savunmaya takılan Sigortam.net rakibine cevap vermekte zorlandı. İkinci çeyreği de 47-37 Beysu Konyaspor önde kapattı.

3.Periyot: Üçüncü çeyrekte de yüksek isabetini sürdüren Konyaspor 8-2 seriyle farkı açmaya devam etti. Sim dışında skorer çıkaramayan Sigortam.net maçın içinde kalmakta zorlandı. Tayfun'la bu dakikaları kusursuza yakın bir oyunla geçen Konyaspor rakibini kendisine yaklaştırmadı, üçüncü çeyreği de 78-63 Konyaspor'un üstünlüğüyle noktalandı.

Son çeyreği farkın da etkisiyle rahat geçiren Beysu Konyaspor, farklı üstünlüğü bırakmadı ve karşılaşmadan 98-79 galibiyetle ayrıldı.

Beysu Konyaspor'da Amerikalı gard Matt Morgan 26 sayı, 11 asist, 5 ribauntluk performansla double double yaparak serinin diğer maçlarında olduğu gibi yine galibiyette baş rolü oynadı.

Yeşil-beyazlılarda; Tayfun Erülkü; 21 sayı, 4 asist, Derek Ogbeide; 19 sayı, 8 ribauntluk performansla öne çıkan isimler olurken Azizcan Özdemir 9 sayı, Can Özcan; 5 sayı, 4 ribaunt, 3 asist, Cengiz Aydın Ergen ve Can Altıntığ 3, Mert Konuk da 2 sayıyla mücadeleyi tamamladı.

Sigortam.net'te ise Garrett Sim'in 38 sayı, 4 ribaunt, 4 asistlik performansı farklı mağlubiyeti önlemeye yetmedi.

3 MAÇ İSTANBUL’DA

Bu galibiyetle seride 2-0 öne geçen Beysu Konyaspor, serinin üçüncü maçı 2 Haziran Perşembe günü İstanbul'da oynanacak. Cebeci İBB Spor Salonunda saat 16.00'da başlayacak mücadele TRT Spor Yıldız'dan da naklen yayınlanacak. Konyaspor maçı kazandığı takdirde 3 galibiyete ulaşıp adını finale yazdıracak.

Bunun yanı sıra Beysu Konyaspor Basketbol-Sigortam.Net Play-Off yarı final ikinci karşılaşmasını Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’da yerinden takip etti. Maç boyunca heyecanlı görünen Başkan Altay, galibiyet sonunda Dev Kartallar’ı tebrik etti.

Öte yandan diğer eşleşmede ise Samsunspor sahasında konuk ettiği Mamak Belediyesi’ni 89-87’lik skorla mağlup ederek seriyi 1-1’e getirdi. O eşleşmede ilk maçı kazanan Mamak Belediyesi avantajı cebine koyarken üst üste 2 maçı sahasında oynayacak.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim