Beysu Konyaspor Baskebol, ligin 28.haftasında sahasında konuk ettiği Sigortam.net’i 88-84’lük skorla mağlup ederek Play-Off’lar öncesi kritik bir galibiyete imza attı. Üçüncü sıraya yükselen Dev Kartallar, maç sonunda büyük sevinç yaşarken galibiyeti taraftarlarıyla kutladı. Son 8 maçta 7. galibiyetine ulaşan Yeşil-Beyazlılar, Play-Off’lar öncesi rakiplerine korku saldı

Türkiye Erkekler Basketbol Ligi’nde mücadele eden Beysu Konyaspor Baskebol, 34.hafta karşılaşmasında Sigortam.net’i konuk etti. Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda oynanan karşılamayı Yeşil-Beyazlılar 88-84’lük skorla kazanmayı başarırken üçüncü sıraya yükseldi. Müsabakada genel anlamda rakibine oranla daha iyi bir basketbol parkeye yansıtan Dev Kartallar, Play-Off’lar öncesi önemli bir galibiyeti hanesine yazdırmayı da başardı. Play-Off’lara en üst basamakta girmek isteyen Konyaspor Basket, kalan 2 maçından da galibiyet ayrılarak Manisa ve Samsunspor’un kaybetmesini bekliyor.

1.Periyot: Karşılaşmaya Beysu Konyaspor Basket etkili başladı. İki takımda birbirini denerken Yeşil-Beyazlılar Sigortam.net potasına 27 sayı bıraktı. Buna karşılık potasında 25 sayı gören Dev Kartallar ilk çeyreği önde kapattı.

2.Periyot: Karşılaşmanın ikinci çeyreğinde konuk ekip Sigortam.net daha iyi bir oyun sergilemeyi başardı. Savunmada ve hücumda sertliği artıran İstanbul ekibi bu çeyrekte sayı buldu. Konyaspor 16 sayıda kalınca soyunma odasına Sigortam.net 49-43’lük skorla önde girdi.

3.Periyot: Soyunma odası dönüşünde Beysu Konyaspor Basket toparlandı. Taraftarlarının da desteğini alan Yeşil-Beyazlı ekip, bu çeyrekte Sigortam.net potasına 19 sayı gönderdi. Buna karşılık potasında 15 sayı gören Yeşil-Beyazlılar son çeyreğe farkı azaltarak 64-62 geride girdi.

4.Periyot: Son çeyrekte heyecan sayısı yükselirken Beysu Konyaspor Basket’in etkili oyunu devam etti. Savunmada ve hücumda rakibine oranla daha iyi bir oyun parkeye yansıtan Yeşil-Beyazlılar, İstanbul ekibinin potasına 26 sayı bıraktı. Buna karşılık potasına 20 sayı gören Dev Kartallar parkeden 88-84’lük skorla galip ayrıldı.

BİZİM İÇİN ÖNEMLİ GALİBİYETTİ

Beysu Konyaspor Basket Başantrenörü Engin Gençoğlu, Sigortam.net müsabakası sonrasında açıklamalarda bulundu. Gençoğlu, “Bu güzel galibiyetten dolayı oyuncularımı ve tüm ekibi kutluyorum. Bizim için önemli bir galibiyetti. Maçın ilk devresinde savunma olarak çok kötüydük ve bize yakışmayacak savunma hataları yaptık. Rakibe çok basit sayılar verdik ama 2.devre savunma direncimizi artırıp maçı kazanmasını bildik. Her oyuncum iki kişilik bir performans sergiledi. Kaptan Hazer sakat sakat oynadı, Can Altıntığ Play-Off’lardan önce takıma katıldı. Biz takım olarak seyircimizle, yönetimimizle, camiamızla ve tüm şehir olarak Süper Lig yolunda kenetlendik. Tek hedef Süper Lig.” ifadelerini kullandı.

RAKİPLERE GÖZDAĞI

Okan Çevik ile yolları ayırdıktan sonra takımın başına Engin Gençoğlu’nu getiren ve çıkışa geçen Beysu Konyaspor Basket, son 8 lig maçında 7.galibiyetini alarak yükselişin sürdürdü. Bu süreçte Bornova Belediyesi, Akhisar Basketbol, Akran Gemlik Basketbol, TED Ankara Kolejlileri, OGM Ormanspor, Kocaeli Kağıtspor, Sigortam.net’i mağlup ederken Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’a ise mağlup oldu. Çıkışa geçen Yeşil-Beyazlılar Play-Off’lar öncesinde rakiplerine gözdağı verdi. Kalan iki maçında önce deplasmanda Fethiye Belediyespor ile karşılaşacak Beysu Konyaspor Basket akabinde sahasında lig lideri Manisa Büyükşehir Belediyespor ile kozlarını paylaşacak.

Öte yandan karşılaşmayı Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen, kulüp üst yöneticisi Mustafa Göksu, yönetim kurulu üyeleri ve Konyasporlu futbolcu Guilherme Sitya da yerinden takip etti.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim