Spor Toto Süper Lig’in 37.haftasında 15 Mayıs Pazar günü sahasında Atakaş Hatayspor’u konuk edecek İttifak Holding Konyaspor’da zorlu maçın hazırlıkları Koyuncu Grup Kayacık Tesisleri’nde sürüyor. Ligde son olarak deplasmanda karşılaştığı Antalyaspor’a 3-2 mağlup olan Yeşil-Beyazlılar, ikincilik şansını da mucizelere bırakırken üçüncü sıradaki yerini korumak istiyor. Ligde kalan iki maçında önce Atakaş Hatayspor’u ağırlayacak Anadolu Kartalı, akabinde ise Beşiktaş deplasmanında 2021-2022 sezonunu tamamlayacak. Söz konusu iki maçta galibiyeti hedefleyen Konyaspor, sezonu üçüncü sırada bitirmenin planlarını yapıyor.

DEPLASMANDA İSTEDİĞİNİ ALAMADI

Konyaspor, iç sahada oynadığı 18 maçta 40 puan toplarken deplasmanda istediği puanları alamadı. 64 puanın 40’ını sahasında alan Yeşil-Beyazlılar, deplasmanda ise 24 puanda kaldı. Bu süreçte rakip filelere 62 gol bırakan Anadolu Kartalı, kalesinde ise 43 gol gördü. Sezon başından bu yana dış sahada kazanmakta zorlanan temsilcimiz özellikle sezonun ikinci yarısında deplasmanda oynadığı 8 maçta 6 mağlubiyet ve 2 galibiyet aldı. 

Konyaspor, söz konusu 8 maçlık süreçte ağlarında 20 gol görürken, konuk olduğu Trabzonspor, (2-1), Başakşehir (2-1), Alanyaspor (5-1), Fenerbahçe (2-1), Rizespor (2-1) ve Antalyaspor (3-2) maçlarını kaybederken, Kayserispor (3-2) ve Malatyaspor (3-2) karşılaşmalarından ise galibiyetle ayrıldı.

Öte yandan 36 hafta sonunda kalesinde 43 gol gören Yeşil-Beyazlı ekip, bunların 29’unu deplasmandaki karşılaşmalarda gördü. Palut’un öğrencileri, Ligde son 8 deplasman maçının tamamında ise kalesini gole kapatamadı.

İLHAN ATLI
 

Editör: TE Bilişim