Süper Lig’in 15.haftasında temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor ile Çaykur Rizespor, pazartesi günü Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Ligde Ankaragücü ve Sivasspor mağlubiyetleriyle bir anda düşüşe geçen İttifak Holding Konyaspor, son oynanan Kayserispor maçında uzatma anlarında hayat bularak, galibiyete uzandı. Önemli eksiklerle Kayseri’ye giden Yeşil-Beyazlı ekip 90+8’de Jevtovic ile 3 puana uzanmıştı. Öte yandan yoğun fikstürde pazartesi günü Çaykur Rizespor’u konuk edecek olan Anadolu Kartalı, zorlu maçın hazırlıklarına da başladı. Rakip Rizespor ise ligde son olarak sahasında ağırladığı Antalyaspor’u 2-1 yenmeyi başarmıştı. Rizespor tarafından son gelişmeleri gazeteci Selim Denizalp, Konya Yenigün Gazetesi’ne aktardı.

RİZESPOR’DA 4 İSİM OYNAMAYACAK

Çaykur Rizespor’dan son gelişmeleri aktaran Gazeteci Selim Denizalp, “İki takımda 13 maçta 18 puan aldı. Konyaspor’un teknik direktörü İsmail Kartal’da geçen sezon memleketi Rize’de görev aldı. Dolayısıyla Rizespor’un taraftarı ve camiası İsmail hocayı yakından tanıyor. İsmail Kartal deneyimli bir hoca Çaykur Rizespor teknik direktörü Stjepan Tomas ise henüz stajyer bir hoca. Denk kuvvetlerin bir maçı olacak. İki takımda galibiyet isteyecektir. Kazanan takım için adeta yön belirlenecek. Bir takım kazanırsa orta sıralara tutunacakken, mağlup olan takım ise ilk yarıda sıkıntılar çekecektir. Karşılaşma öncesinde Çaykur Rizespor’da önemli eksikler var. Rizespor’da Loic Remy, Fernando Boldrin, Emir Dilaver, Melnjak sakatlıkları nedeniyle Konyaspor maçında forma giyemeyecek.” dedi.

RİZESPOR ROTASYON İLE MAÇA ÇIKTI

Çaykur Rizespor’un son oynadığı Antalyaspor karşılaşmasını değerlendiren Selim Denizalp, “Antalyaspor karşılaşmasında teknik direktör Stjepan Tomas mecburiyetten rotasyonlu bir kadro ile sahaya çıktı. Daha çok forma şansı vermediği futbolcuları süre verdi. Stoper Talbi ligde ilk maçına çıktı. Yasin Pehlivan Tunay Torun ve İsmail Köybaşı, forma şansı bulan oyunculardı. Antalyaspor karşılaşması Rizespor açısından oyun olarak iyi geçti. Çaykur Rizespor maçın başından sonuna kadar oyunun hakimiydi ve 3 puanı hak etti.” ifadelerini kullandı.

OĞUZ KAAN SÜPER LİG OYUNCUSU DEĞİL

Çaykur Rizespor’un ligde oynadığı 13 maçlık sürecini de değerlendiren gazeteci Selim Denizalp, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Çaykur Rizespor için 13 maçlık serüven için ne iyi diyebiliriz ne de kötü diyebiliriz. Şu ana kadar ortalama bir performans ortaya koydu. Ligde aldığı 5 galibiyet aldı. Ankaragücü, Kayserispor, Antalyaspor, Sivasspor gibi takımları mağlup etti. Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’a ise mağlup oldu. Bu tür kaybettiği karşılaşmalarda ise Rizespor’un maçlarına hakemler damga vurdu. Bu sezon hakemler çok yetersiz. Bütün takımlar devre arası transfer dönemini bekliyor. Geçen sezon İsmail Kartal Çaykur Rizespor’un başındayken başarısız transferler yapmıştı. Geçen sene bizde forma giyen Vedat Muriqi transferinde Rizespor’a verilen Oğuz Kaan Güçtekin, bu sene de İsmail Kartal ile birlikte. Bu tip oyuncular Süper Lig için yetersiz oyuncular. Konyaspor altyapısında Oğuz Kaan’dan daha iyi onlarca oyuncu vardır. İsmail kartal geçen sezon Çaykur Rizespor’da Oğuz Kaan’a çok şans verdi. Ancak Oğuz Kaan takımına katkı verecek bir futbolcu değil. “

KONYASPOR’UN 18 PUANI ÇOK DEĞERLİ

Geçen sezon Çaykur Rizespor’un başında olan İsmail Kartal’dan da bahseden Denizalp, “İsmail Kartal biraz içe kapanık bir hocadır. Özellikle yerel basınla arası çok iyi değildir. Oyun anlayışı klasik defansif, kontrollü oynatan bir hocadır. Rizespor’da geçen sezon bunu yapmıştı. Göze hoş gelen bir oyun değil açıkçası. Ancak Konyaspor’un bu sezon aldığı 18 puanı çok değerli buluyorum. Konyaspor üst düzey sakatlıklar yaşadı. Sahasında Beşiktaş’ı yendi. Fenerbahçe’yi deplasmanda mağlup etti. Son oynadığı Kayserispor karşılaşmasından 1-0 geriden gelerek 2-1 kazanmasını bildi. Konyaspor çok önemli bir maçtan galip geldi. İsmail Kartal’ı oyun olarak ele alırsak birçok kişinin benimsemediği bir oyun anlayışına sahip. Bu oyun anlayışından dolayı Rizespor taraftarları birkaç maçta İsmail Kartal’ı istifaya davet etmişti.” şeklinde görüş belirtti.

MÜCADELE DOZU YÜKSEK BİR KARŞILAŞMA OLACAK

Nasıl bir maç beklediğini de açıklayan gazeteci Selim Denizalp, “Maç trafiği oldukça sıklaştı. Takımların ilk 11’leri değişiklik gösterebiliyor. Kontrollü bir maç bekliyorum. Hem İsmail hoca hem de Tomas hoca kontrollü oyunu seven hocalar. Maça genç bir hakem atandı. İnşallah maçın önüne geçmez. Güzel bir mücadele olacak. Futbol şansı yanında olan takım, iyi konsantre olan takım maçı alacaktır. Bu sezon lig oldukça zor. Mücadele dozu yüksek bir karşılaşma olacak. Konyaspor ev sahibi olduğu için biraz avantajlı olabilir ancak karşılaşmayı ufak noktalar belirleyecektir.” dedi.

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim