Süper Lig’de heyecan devam ederken, temsilcimiz Arabam.com Konyaspor zirve yarışını sürdürüyor. Süper Lig’de geriye kalan haftalarda Konyaspor 8 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Rakip filelere 9 gol atma başarısı gösteren Konyaspor, kalesinde ise sadece 2 gol gördü. 17 puanı bulunan Konyaspor ligde averajla üçüncü sırada bulunuyor.

‘802 DAKİKA SAHADA KALDI’

Konyaspor’da geriye kalan haftalarda ise en skorer isim yeni transferlerden biri olan ve Gaziantep FK’den kadroya bonservis bedeli ödenmeden dahil edilen Muhammet Demir oldu. Muhammet Demir’in 4 gol atması takımı zirve yarışına taşıdı. Toplamda ise Konyaspor formasını 12 kez terletti. Avrupa maçları dahil olmak üzere toplam 802 dakika sahada kalan Demir, bu alanda da 1 gol attı. Demir’in ayrıca 1 asisti bulunuyor.

‘UCHE VERİLEN SÜREYİ İYİ DEĞERLENDİRDİ’

Konyaspor’da Endri Çekici 2 gol atarken, Bruno Paz 1, Guilherme 1 gol, atma başarısı gösterdi. Ahmet Oğuz’da 2 asist yaparken, Pavicic, Soner, Guilherme, Michalak’ta asist üreten oyuncular arasında yer aldı. Konyaspor’un güçlü forveti Uche Ikpeazu ise genellikle oyuna sonradan dahil olduğu için gol atma başarısı göstermedi. İlhan Palut’un özellikle sonradan oyuna ileride top saklamak için tercih ettiği Uche gol atmasa da verilen süre zarfında başarılı bir grafik çizdi. Rakip savunmayı güçlü fiziği ile yıpratmayı başaran Uche, kısa sürede taraftarın sevgisini kazandı. Mame Diouf ise Konyaspor’da gol yollarındaki en büyük kozlarından biri olarak dikkat çekiyor.

İLHAN HOCA NE DEMİŞTİ?

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, daha önceki açıklamasında Muhammet Demir, Uche Ikpeazu ve Mame Diouf’dan çok memnun olduğunu ifade etmişti.  3 oyuncusuna inandığını kaydeden İlhan Palut, “Oyuncularım Muhammet, Uche ve Diouf görev verdiğimiz sürece elinden gelenin en iyisini yaptı. Performanslardan oldukça memnunum. Yeri ve zamanına göre 3 forvetimden en iyi şekilde faydalanmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim