Süper Lig’de 18 hafta ikincilik koltuğunda oturduktan sonra Rizespor’a mağlup olmasıyla üçüncü sıraya gerileyen Konyaspor, kalan 6 haftada kayıp istemiyor. Son haftalarda hakemlerin performanslarından canı yanmasının yanı sıra takım performansı anlamında da dalgalanmalar yaşayan Yeşil-Beyazlılar, son 9 maçta 10 puan toplarken 17 puan ise kaybetti
Spor Toto Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor’da ligin 33.haftasında oynanacak Gaziantep Futbol Kulübü maçının hazırlıkları 1 günlük iznin ardından devam etti. Dün Koyuncu Grup Kayacık Tesisleri’nde çalışmalarına yeniden başlayan Yeşil-Beyazlılar, Güneydoğu Anadolu ekibinin artı ve eksi yönlerini analiz etmeye başladı. Son olarak deplasmanda karşılaştığı Çaykur Rizespor’a 2-1 mağlup olan Konyaspor, Fenerbahçe’nin kazanmasından sonra üçüncü sıraya gerilerken tekrardan ait olduğu ikinci basamağa oturmak istiyor. Şampiyonluk hedefinden kopmasından sonra yeni rotasını ligi ikinci sırada bitirerek Şampiyonlar Ligi’ne katılım olarak belirleyen Anadolu Kartalı, kalan son 6 haftada kayıp yaşamak istemiyor. Bu doğrultuda ilk sınavını Gaziantep FK karşısında verecek Anadolu Kartalı, hazırlıklarını sürdürüyor.  
SON 9 MAÇTA 17 PUAN KAYBETTİ
Tarihinin en iyi sezonlarından birini geçiren İttifak Holding Konyaspor, sonm 9 haftada çıkışını sürdürmekte zorlandı. Oynadığı 32 maç sonunda 17 galibiyet, 7 beraberlik ve 8 mağlubiyet alan Yeşil-Beyazlılar 58 puan toplarken üçüncü sırada yer aldı. 18 hafta boyunca inmediği ikincilik koltuğundan 32.haftada indirilen Anadolu Kartalı, haftayı üçüncü sırada kapattı. Fenerbahçe’nin Galatasaray’ı 2-0 mağlup etmesi Konyaspor’un ise deplasmanda Rizespor’a kaybettirilmesi sonucunda üçüncü sıraya gerileyen Yeşil-Beyazlılar, kalan 6 haftada tekrardan çıkış yakalayarak Fenerbahçe’nin takılmasını bekleyecek. 
Öte yandan ligde oynadığı son 9 maçta istikrar yakalamakta zorlanan Konyaspor, bu süreçte 5 mağlubiyet, 3 galibiyet ve 1 beraberlik alırken 9 maçta 10 puan toplayabildi. 17 puan kaybeden temsilcimiz üçüncü sıraya geriledi. Özellikle deplasmanlarda rakiplerine diş geçirmekte zorlanan Yeşil-Beyazlılar, bu sezon aldığı 8 mağlubiyetin 7’sini dış sahada aldı.
AVRUPA YARIŞI KIZIŞTI
Konyaspor’un Çaykur Rizespor’a mağlup olması ve Fenerbahçe’nin Galatasaray’ı mağlup etmesinin ardından Fenerbahçe 59 puanla ikinci, Konyaspor ise 58 puanla üçüncü sırada yer aldı. Başakşehir deplasmanda aldığı Sivasspor galibiyetiyle 4.sırada yer alırken, Adana Demirspor Altay’ı 3-1 ile geçerek 5.sıradaki yerini korudu. Son olarak ise Beşiktaş, 6.sıradaki Alanyaspor’u 4-1 ile mağlup ederken 7.sıra yükseldi. Kalan 6 haftada birbirinden zorlu maçlar oynanırken Konyaspor bu süreçte minimum hata yaparak Fenerbahçe’nin takılmasını bekleyecek. 
ATEŞ HATTINDA 3 TAKIM KAYBETTİ
Altay’ın Adana Demirspor’a kaybetmesi, Giresunspor’un da Yeni Malatyaspor’u yenmesi ile küme düşme potasında yer alan takımların umutları azaldı. Öte yandan Malatya ekibi, bu mağlubiyetle matematiksel olarak 1. Lig’e düşmeyi garantileyen ilk takım oldu. Konyaspor’u 2-1 yenen Çaykur Rizespor alt sıralarda 3 puana ulaşan tek takım olurken, Göztepe ise kötü gidişatını sürdürdü. İzmir temsilcisi sahasında Kayserispor’a kaybederken rakibinin de 5 maçlık mağlubiyet serisi sona ermiş oldu.
İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim