Yıldızlar ve Minikler kategorilerinde düzenlenen turnuva oldukça çekişmeli karşılaşmalara sahne olurken; Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da turnuvanın final maçlarını takip etti ve turnuvada dereceye giren takımlara kupa ile madalyalarını verdi. Organizasyon, yaklaşık 20 gün sürdü ve oldukça çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu. Turnuvanın son gününde Minikler ve Yıldızlar kategorisinde finale çıkan takımlar şampiyon olabilmek için mücadele verdi. Turnuvanın amacına ulaştığının altını çizen Başkan Hasan Kılca; “Çocuklarımız hem yeni arkadaşlıklar edindi hem de başarmanın, kardeşliğin ve paylaşmanın ne olduğunu bir kez daha yaşamış oldular” dedi.

‘BUNUN ADIN KARDEŞLİK’

Turnuvanın son gününde Minikler ve Yıldızlar kategorisinde finale çıkan takımlar şampiyon olabilmek için mücadele verdi. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, turnuvanın finalini maçları izlemeye gelen vatandaşlarla birlikte takip etti. Başkan Hasan Kılca; “Karatay Belediyesi olarak eğitime, spora ve gençlerimize destek vermeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz aylarda ilkokullar ve ortaokullar arasında futbol turnuvası düzenlemiştik. Yine bu yaz aylarında da Karatay Yaz Spor Okullarımızın eğitimlerini gerçekleştirdik. Son olarak ilçemizdeki yaz kuran kurslarında eğitim gören çocuklarımıza yönelik dostluk ve kardeşlik futbol turnuvası düzenledik. Amacımız hem gençlerimizin fiziksel ve zihinsel anlamda gelişmesine katkı sağlamak hem de onların bir arada olmalarına, kaynaşıp birlikte hareket etmelerine destek olmaktı. Bu amacımıza da ulaşmış olduğumuzu görmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

‘KARDEŞLİK PEKİŞTİRİLDİ’

Başkan Kılca sözlerini şöyle sürdürdü, “Çocuklarımız hem yeni arkadaşlıklar edindi hem de başarmanın, kardeşliğin, paylaşmanın ve heyecanın ne olduğunu bir kez daha yaşamış oldular. Turnuvada emeği olan ve katkı sunan hocalarımıza, çocuklarımıza ve ailelerine çok teşekkür ediyorum. Karatay Belediyesi olarak bizler, geleceğimiz olan çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Programın sonunda Karatay Belediyesi ile İlçe Müftülüğü’nün katkılarıyla düzenlenen “Karatay Yaz Kuran Kursları Arası Dostluk ve Kardeşlik Futbol Turnuvası”nda dereceye giren takımlar ile çocuklara madalya, kupaları ve hediyeleri verildi. Turnuvaya katılan kuran kursları öğrencileri de turnuvanın kendileri için güzel bir etkinlik olduğunu belirterek organizasyonu düzenleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür ettiler.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim