Konyaspor, ligin 26.haftasında bugün sahasında Kasımpaşa’yı konuk edecek. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 20.00’de başlayacak. Ligde son olarak Trabzonspor deplasmanından mağlup ayrılarak 3 maçlık galibiyet serisi sona eren Yeşil-Beyazlılar, İstanbul ekibi karşısında kazanarak yeni bir seri yakalamak istiyor

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu’nun 26.haftasında İttifak Holding Konyaspor, bugün sahasında Kasımpaşa’yı ağırlayacak. Saat 20.00’de MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmayı hakem Ümit Öztürk yönetecek. Öztürk’ün yardımcılıklarını Osman Gökhan Bilir ve hakan Karabalcık yaparken, maçın dördüncü hakemliğini ise Oğuzhan Çakır yapacak. Ligde 1 maç eksiği olmasına rağmen çıktığı 24 karşılaşmada 14 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan Yeşil-Beyazlılar, 48 puanla ikinci sırada yer alıyor. Konuk edeceği İstanbul ekibine son maçlarda şansı tutan Konyaspor, taraftarının önünde 3 puana uzanarak tekrardan morallenmek istiyor. Son Trabzonspor karşılaşmasında hakem mağduru olan maçtan mağlubiyetle ayrılan Anadolu Kartalı, Kasımpaşa karşısında söz konusu mağlubiyeti unutturmak adına mücadele verecek.

YENİ BİR SERİ PEŞİNDE

Ligde 3 maçlık galibiyet serisi Trabzonspor deplasmanında bozulan Konyaspor, bugün evinde konuk edeceği Kasımpaşa’yı yenerek çıkışa geçmek istiyor. Ligde 48 puanla ikinci sırada yer alan Anadolu Kartalı, İstanbul ekibi karşısında 8 maçtır mağlup olmazken, taraftarlarının da desteğini alarak sahadan 3 puanla ayrılmanın hesaplarını yapıyor. Kasımpaşa karşılaşmasından sonra deplasmanda erteleme maçında Başakşehir ile karşılaşacak Konyaspor, söz konusu 2 maçtan 6 puan çıkararak seriye bağlamanın planlarını yapıyor.

İLK MAÇ BERABERLİKLE SONUÇLANDI

Konyaspor ile Kasımpaşa arasında ligin ilk yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşma 2-2’lik eşitlikle sona erdi. Müsabakaya iyi başlayan ve önce 18.dakikada Serdar Gürler ile 1-0 öne geçen Konyaspor, 21.dakikada da Ahmed Hassan’ın attığı golle 2-0 öne geçmişti. 2-0’dan sonra Kasımpaşa’nın baskısına dayanamayan Yeşil-Beyazlılar 90 dakika sonunda sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrılmıştı. Kasımpaşa’nın golleri Michal Travnik ve Umut Bozok’tan gelmişti.

MAÇ ÖNCESİ RAKAMLAR

Konyaspor ile Kasımpaşa arasında oynanan son iki Süper Lig maçı berabere biterken, bu rekabet tarihinde henüz üst üste üç eşitlik yaşanmadı.

Kasımpaşa ile oynadığı son sekiz Süper Lig maçını kaybetmeyen Konyaspor (4G 4B), son yenilgisini Kasım 2017'de deplasmanda aldı (1-2).

2013/14 sezonundaki 2-1'lik galibiyetten bu yana Konyaspor'a konuk olduğu hiçbir Süper Lig maçını kazanamayan Kasımpaşa (1B 6M), bu süreçte tek puanını kalesini gole kapatabildiği tek karşılaşmada aldı (Şubat 2020; 0-0).

Son Süper Lig maçında Trabzonspor'a yenilen Konyaspor (1-2), bu sezon üst üste iki mağlubiyet almadı. Yeşil-beyazlı ekip, 2021/22 sezonunda kaybettiği dört maçta da rakiplerine tek farklı skorlarla teslim oldu.

2022 takvim senesinde Süper Lig'de çıktığı üç deplasman maçının ikisini kazanan Kasımpaşa (1M), sezonun ilk dokuz dış saha karşılaşmasında sadece 3 puan toplayabilmişti (3B 6M).

İstanbul takımlarına rakip olduğu son üç Süper Lig maçında puan kaybetmeyen Konyaspor, daha önceki 10 karşılaşmalık süreçten sadece iki galibiyet çıkarabilmişti (3B 5M).

Kasımpaşa, Opta'nın bu alanda istatistik tutmaya başladığı 2014/15 sezonundan bu yana maçın oynandığı haftaya puan durumunun ilk iki sırasında giren takımlara konuk olduğu 14 Süper Lig karşılaşmasının 13'ünü kaybetti (1B) ve hiçbir mücadelede kalesini gole kapatamadı (toplam 38 gol).

Konyaspor forması giyen Zymer Bytyqi, Kasımpaşa'ya karşı sahaya çıktığı iki Süper Lig maçında birer asist yaptı.

Bu sezon Süper Lig'de çektiği ilk 32 şutta rakip fileleri beş kez havalandıran Sokol Cikalleshi (6.4 şutta 1 gol), son 20 denemesindeki ilk golünü son hafta Trabzonspor karşısında atabildi.

Kasımpaşa'nın bu sezon Süper Lig'de en fazla gole katkı yapan oyuncusu olan Umut Bozok (11 gol & 5 asist), ilk yarıda oynanan Konyaspor karşılaşmasında takımının attığı iki golde de pay sahibiydi (1 gol & 1 asist).

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim