Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor, ligin 36.haftasında bugün Fatih Karagümrük’ü ağırlayacak. Saat 16.00’da oynanacak maçta hakem Arda Kardeşler düdük çalacak. 64 puanla üçüncü sırada yer alan ve Şampiyonlar Ligi’ni hedefleyen Yeşil-Beyazlılar, İstanbul temsilcisi karşısında kazanarak taraftarlarına çifte bayramı yaşatmak isteyecek

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu’nun 36.haftasında İttifak Holding Konyaspor, bugün sahasında Fatih Karagümrük’ü konuk edecek. Saat 16.00’da MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmayı hakem Arda Kardeşler yönetecek. Kardeşler’in yardımcılıklarını Candaş Elbil ve Kamil Çetin yaparken karşılaşmanın dördüncü hakemliğini ise Cihan Aydın yapacak. Ligde oynadığı 35 maç sonunda 19 galibiyet 7 beraberlik ve 8 mağlubiyet alarak 64 puan toplayan Yeşil-Beyazlılar, üçüncü sırada yer alıyor. Kalan 4 maçından da galibiyetle ayrılmak isteyen Konyaspor, bu serinin ilk maçına bugün evinde çıkarken 3 puan hesapları yapıyor. Son 2 haftada oynadığı maçlardan galibiyetle ayrılan Anadolu Kartalı, Karagümrük karşısında da kazanarak üst üste 3.galibiyetini hedefliyor.

ADİL VE AMAR CEZALI

Ömer Korkmaz'dan FLAŞ açıklamalar! Ömer Korkmaz'dan FLAŞ açıklamalar!

İttifak Holding Konyaspor bugün Karagümrük’ü konuk ederken 2 oyuncu forma giyemeyecek. Yeşil-Beyazlı ekipte Yeni Malatyaspor müsabakasında sarı kart gören Adil Demirbağ ile kırmızı kart cezası süren Amar Rahmanovic takımlarını yalnız bırakacak.

Öte yandan Karagümrük’te ise geçen hafta kırmızı kart gören Jimmy Durmaz da Konyaspor’a karşı forma giyemeyecek.

4.RANDEVU

İttifak Holding Konyaspor ile Fatih Karagümrük, Süper Lig'in 35. haftasında bugün oynanacak olan maçla birlikte 4. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 3 maçta Konyaspor 2 kez galibiyet elde ederken, 1 karşılaşmayı ise kaybetti. Bu maçlarda Yeşil-Beyazlılar 10 kez gol sevinci yaşarken, Fatih Karagümrük 4 gol kaydetti.

Konyaspor ile Fatih Karagümrük en son ligin ilk devresinde İstanbul’da karşılaşmış maç Konyaspor’un 4-1 üstünlüğü ile sona ermişti.

Öte yandan Konyaspor, bu sezon Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda rakibi ile İstanbul’da karşılaşmış ve uzatmalara giden maçı Yeşil Beyazlı ekip 5-4 kaybederek Türkiye Kupasına veda etmişti.

MAÇ ÖNCESİ RAKAMLAR

Fatih Karagümrük ile oynadığı son iki Süper Lig maçını toplam dokuz gol atarak kazanan Konyaspor (4-1 & 5-1), ilk karşılaşmada rakibine deplasmanda 2-1 mağlup olmuştu.

Fatih Karagümrük ile Konyaspor arasında oynanan üç Süper Lig maçında da karşılıklı goller atılırken (4-10); İstanbul ekibinin lige döndüğü 2020/21 sezonundan bu yana en fazla gol yediği rakibi Konyaspor.

İstanbul takımlarını konuk ettiği son altı Süper Lig maçını kaybetmeyen Konyaspor (5G 1B), son yenilgisini gol atamadığı son karşılaşmada Fenerbahçe'ye 3-0 yenilerek aldı (Mart 2021). İlhan Palut'un göreve geldiği Şubat 2021'den bu yana İstanbıl takımlarını ağırladığı Süper Lig maçlarında Konyaspor'dan (16) daha fazla puan toplayan tek takım Gaziantep FK (20).

Süper Lig'de çıktığı son sekiz deplasman maçında da gol yiyen Fatih Karagümrük (toplam 19), bu süreçteki tek galibiyetini iki gol sevinci yaşayabildiği tek karşılaşmada İstanbul Başakşehir'i yenerek aldı (Şubat 2022'de 2-1).

Evinde oynadığı son altı Süper Lig maçını kaybetmeyen (5G 1B) ve son üç karşılaşmadan galip ayrılan Konyaspor, seyircisi önünde dört maçlık galibiyet serisini en son Nisan-Mayıs 2016 arasında Aykut Kocaman yönetiminde yaşadı.

Bu sezon Süper Lig'de yakaladığı gol beklentisini (52.6 xG) en fazla aşan takım Konyaspor (59 gol; 6.4 fark). Fatih Karagümrük ise geride kalan bölümde kalesinde gördüğü gol beklentisinden (54.2 xGOT) 5.2 daha az gol yedi (49).

2021/22 Süper Lig sezonunda en fazla gol atan üç savunmacıdan biri olan Konyaspor stoperi Abdülkerim Bardakçı (5; Dimitrios Goutas ve Papy Djilobodji ile birlikte), son dört golünde rakip fileleri kafasıyla havalandırdı.

Son iki Süper Lig maçında üç gole doğrudan katkı sağlayan Konyaspor orta sahası Amir Hadziahmetovic (1 gol & 2 asist), aynı sayıda gol katkısını daha önceki 49 karşılaşmalık süreçte yapabilmişti.

Aleksandar Pesic geçen hafta Giresunspor'a attığı golle Kadri Aytaç'ı (1959/60'ta 13 gol) geride bırakarak Fatih Karagümrük formasıyla bir Süper Lig sezonunda rakip fileleri en fazla havalandıran oyuncu oldu (14). Bu sezon Pesic'ten (3) daha fazla Süper Lig maçında hem gol atan hem de asist yapan sadece iki isim var: Anthony Nwakaeme & Umut Bozok (4).

Fatih Karagümrük'e rakip olduğu son üç resmi maçta da 4+ gol sevinci yaşayan Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut (toplam 13 gol), İstanbul ekibine karşı kariyerindeki tek yenilgisini (4G 2B 1M) son karşılaşmada Türkiye Kupası'nda uzatmalarda aldı (4-5).

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim