Konyaspor'da teknik direktör arayışına da hız verildi. Geçen dönem ikinci yarının 5. haftasında takımına başına gelen ve sezon sonunda görevi sona eren teknik direktör Yılmaz Vural’ın CAS’tan gelen kötü haberden sonra Konya’ya gelmeyeceğini açıklaması üzerine Konyaspor’da ibre yeşil-beyazlı ekibin eski futbolcularından Cemal Gürsel Menteşe’ye döndü.
Bugün Konya’ya gelerek yönetimle masaya oturulacağı öğrenilen Menteşe’nin, özellikle kadroda bulunan futbolcuların ödemelerinin yapılması noktasında görüşme yapacağı, daha sonra da kendi şartlarını ileri süreceği öğrenildi.  Konyaspor’da uzun yıllar futbol oynayan Cemal Gürsel Menteşe, geçen yıl önce Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, ardından da kısa süreyle Adanaspor’da teknik direktör olarak çalışmıştı. Halen İzmir’de yaşayan Cemal Gürsel Menteşe’nın görevi kabul etmesi halinde yanına Konya’dan da bir yardımcı antrenör alacağı gelen bilgiler arasında.. Konyaspor’da teknik kurulunda belirlenmesinin ardından takım 30 Haziran’da Konya’da toplanacak ve 1 Temmuz’da yapılacak sağlık kontrollerinin ardından 2 Temmuz’da Davraz’da kampa girilecek. Kondisyon çalışmalarının yapılacağı Davraz Kampı 17 Temmuz’a kadar devam edecek.
Konyaspor taraftarı süper ligden düşmenin üzüntüsünü yaşarken UEFA’dan gelen transfer yasağı ile bir kez daha sarsıldı. Yeşil-beyazlı renklere gönül verenler yeni sezonda nasıl bir ekip oluşturulacağını ve Konyaspor’u nelerin beklediğini merak ediyor. Konyaspor Yönetiminden yapılan açıklamalar CAS’tan çıkacak her türlü karara karşı hazırlıklı oldukları yönünde yapılsa da bu açıklamalar taraftarı memnun etmiyor.
Transfer yasağı olan Konyaspor bu problemi nasıl çözeceği taraftarlar arasında merak konusu.  Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar’ın konuyla ilgili şu açıklamaları taraftarlar için yeterli olmadı. Karapınar’ın açıklamaları şu şekilde: "Biz çıkacak olumsuz bir kararı da düşünerek yeni sezon planlamamızı yapmıştık. Karar beklediğimiz gibi çıkmadı. Artık bu saatten sonra bunu tartışmanın Konyaspor'a bir fayda getirmeyeceğini düşünüyorum. Bu tür hatalardan herkes üzerine düşen payı alarak gereken dersi çıkartmalı. Bundan sonra yolumuza mevcut kadroda yer alan oyuncularımızın yanına alt apıdan gelen oyuncularımızın da katılacağı bir kadro ile devam edeceğiz. Unutulmamalı Konyaspor çok büyük bir camia ve bu büyük camianın da hedefleri her zaman için büyük olmuştur. Camiamızın büyüklüğünü, el-ele vererek ve birlik beraberlik içerisinde hareket ederek her türlü zorluğun üstesinden gelmek ve Süper Lig hedefimize ulaşma adına kullanacağımıza inancımız tam.”
 
Editör: TE Bilişim