. Katar’da Kosta Rika Milli takımıyla sahne alacak olan Konyaspor’un tecrübeli oyuncusu Francisco Calvo, önemli açıklamalarda bulundu. İspanyol basınına konuşan Calvo, Konyaspor’da mutlu olduğuna işaret etti. Türkiye’de bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Calvo, Konyaspor’un ve taraftarların kendisine yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. Transfer sürecinde Konyaspor’un kendisi ile yakından ilgilendiğini kaydeden Calvo, “Konyaspor benle yoğun bir bağlantı kurdu. İlk andan itibaren kendimi evimde gibi hissetmeye başladım. Herşey olumlu yürümeye başladı. Konyaspor’a adaptasyon sürecinde ilgili büyük bir engel olmadı. Dil dışında herşey kolay geçti. Takım ve kulüp benimle yakından ilgilendi. Transfer sürecinde buraya hazır geldim. Hazır olmam beni futbola ve buranın kültürüne uyum sağlamama yardımcı oldu” dedi.

‘GALATASARAY MAÇINA ÜZÜLDÜK’

Galatasaray karşısında iyi bir mücadele gösterdiklerini kaydeden Calvo, bu maçı kaybettiklerine üzüldüklerini hatırlatarak, “Takım olarak Süper Lig’de ilk 6 haftada gol yememe rekoru kırmıştık. Galatasaray maçı beklemediğimiz bir mağlubiyet oldu. Beklemediğimiz bir mağlubiyet oldu. Gol yememek, savunma oyuncuları ve takım olarak bizim için önemli bir mücadele haline geldi. Gol yemeden bir galibiyet serisi yakalamak istiyoruz” diye konuştu.

‘TARAFTARLARIN SEVGİSİNİ HİSSEDİYORUM’

Tecrübeli oyuncu Calvo, Konyasporlu taraftarlar ile kendisi arasında özel bir bağ olduğuna işaret etti. Taraftarların desteğini yakından hissettiğini ve bununda kendi özgüven açısından büyük fayda sağladığını bildiren Calvo, “Onların sevgisini yakından hissediyorum. İlk günden beri bana çok iyi davranıyorlar. Sahada olduğum sürece onların sevgisini içimde hissediyorum. Bu çok güzel bir duygu” şeklinde konuştu.

‘SAHADA OLMAK BÜYÜK KEYİF’

Kariyer olarak iyi bir yerde olduğunu kaydeden Calvo, en iyi aşamada olduğunu kaydederek, “Gerçeği söylemek gerekirse kendimi dolu, özgüvenli ve olgun hissediyorum. Sahaya çıktığım zaman futbol oynadığımda kendimi mutlu hissediyorum. Sahada olmaktan keyif alıyorum. Gençken biraz baskı altında idim. Şimdi artık daha olgun davranıyorum” ifadelerini kullandı.

‘KONYASPOR’DA UZUN YILLAR KALMAK İSTERİM’

Konyaspor’da olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Calvo, “Dürüst olacağım; Buraya iki yıl kalmak ve belki daha lüks bir ülkeye gitmek gibi bir amaçla geldim ama fikrim değişti. Çünkü Türkiye ligi size hem futbol hem de ekonomik seviye veriyor. Türkiye'de uzun yıllar kalmayı çok isterim. Buda Konyaspor'da olursa sevinirim. Uzun yıllar Konyaspor forması giymek isterim elbette” diyerek sözlerini tamamladı.

SPOR SERVİSİ

Milli tenisçi Sönmez çeyrek finalde Milli tenisçi Sönmez çeyrek finalde
Editör: TE Bilişim