Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında TFF 2. Lig takımlarından Kahramanmaraşspor’a 3-0 mağlup olarak kupaya veda eden Atiker Konyaspor’da bu maçın yankıları sürüyor. Yeşil beyazlılarda teknik direktör Rıza Çalımbay sorumluluğu futbolculara ihale ederken, taraftar ise hem oyunculara hem teknik heyete öfke kustu. Ortak görüş ise başarı için en uygun sezonlardan birinin elden kaçırıldığı. 

ÇALIMBAY TOPU FUTBOLCULARA ATTI

Karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, “Yenilebiliriz, futbolda her şey olabilir” dedi. Maç öncesi mağlup olacaklarını beklemediklerini söyleyen Çalımbay, “Kahramanmaraşspor’un bundan önceki maçını takip ettim ve 2-0 yenildiğini görmüştük. Tabii ki şimdi o takıma yenildi ama bizim maça böyle çıkacak değillerdi. Böyle bir şey beklemiyorduk. Arkadaşlara da anlattık. Ama maalesef oyun oynayamadıkları için isyan eden arkadaşlarımıza fırsat verdik, şanslarını kullanamadılar. Biz yenilebiliriz her şey olabilir futbol bu” diye konuştu. 

TARAFTAR ÖFKELİ

Ağır mağlubiyetin ve kupadan elenmenin öfkesi taraftarı adeta çıldırttı. Teknik heyet ve futbolculara ağır eleştirilerde bulunan taraftarlar böyle bir rezaletin açıklamasının olmadığına vurgu yaptı.Özellikle beklentilerin yüksek olduğu ancak hem bu maçta hem ligde bekleneni veremeyen oyunculara odaklanan taraftarlar yönetimin yaptırım uygulamasını istiyor.

TARİHİN EN PAHALI KADROLARINDAN BİRİ

Atiker Konyaspor’un kupadan elenmesi camiayı büyük hayal kırıklığına uğrattı. Konyaspor tarihinin en pahalı ve en kaliteli kadrolarından birinin hem ligde beklenen çıkışı yapamaması hem de kupadan elenmesi taraftarı çılgına çevirdi. 

FIRSAT KAÇTI

Atiker Konyaspor kupadan elenerek büyük bir fırsatı kaçırdı. Geçmiş sezonların aksine İstanbul takımlarının tel tel döküldüğü sezonda hem ligde hem kupada sükse yapması beklenen takımın kupadan elenmese camiayı büyük üzüntüye sevk etti.

DAHA NE OLMASI GEREK?

Sorunsuz bir şekilde sezona başlayan, diğer takımlar ekonomik olarak ciddi sıkıntılar yaşarken oyuncularının parasını günü gününe yatıran Konyaspor’un başarısızlığı akıllara ‘daha ne olması gerekiyor’ sorusunu getirdi. Pek çok problemli takımın önemli başarılar sergilediği sezonun Konyaspor açısından kayıp sezon olarak geçmesinden korkuluyor.

SPOR SERVİSİ 

Editör: TE Bilişim