Milli Takımın ve Konyaspor’un en önemli oyuncuları arasında olan merhum Ahmet Çalık’ın vefatının üzerinden tam bir yıl geçti. Aradan geçen 1 yıla rağmen Ahmet Çalık’ın vefat haberi daha ilk gün ki gibi tazeliğini koruyor. Beyefendi kişiliği ile bilinen Ahmet Çalık’ın vefatı tüm spor camiası başta olmak üzere herkesi yasa boğmuştu. Ankara-Niğde otoyolunda seyir halinde olan Ahmet Çalık'ın kullandığı otomobil, geçen yıl bu zamanlar sabah saatlerinde Gölbaşı Hacılar mevkisinde devrildi.

‘YOLUN KAYGAN OLDUĞU BELİRLENMİŞTİ’

Konyaspor'da forma giyen milli futbolcu Ahmet Yılmaz Çalık idaresindeki 06 CLK 94 plakalı otomobilin, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu, tarlaya yuvarlandığı belirlendi. Kazanın ardından yapılan incelemede, Çalık'ın cansız bedeninin, otomobilinden yaklaşık 30 metre uzakta olduğu tespit edilmişti. Jandarma ekipleri, tarlaya yuvarlanan otomobilin bulunduğu bölgede yaptığı incelemede, Çalık'ın araçta tek başına yolculuk ettiğini, kazanın tek taraflı meydana geldiğini belirledi.

‘OTOMOBİLİ TAKLA ATMIŞTI’

 Çalık'ın otomobili çekiciye yüklenerek olay yerinden götürüldü, kaza nedeniyle Ankara-Niğde otoyolunun bir şeridi trafiğe kapatıldı. Kazanın olduğu Hacılar Mahallesi sakinlerinden Zeki Uğur ile Kenan Yıldırım, olaydan yaklaşık 10 dakika sonra kaza yerine geldiklerini söyledi. Uğur ve Yıldırım, olay yerindeki bir görgü tanığının kendilerine, "aracın hızlı olduğu ve yanından geçtikten sonra takla atmaya başladığını" söylediğini aktardı.

‘FUTBOLA GENÇLERBİRLİĞİNDE BAŞLADI’

Ankara'da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Ahmet Çalık, vefatının birinci yılında anılıyor. 26 Şubat 1994'te Ankara'da doğan Ahmet Çalık, futbola Gençlerbirliği altyapısında başladı. Gençlerbirliği A takım formasını ilk kez 21 Nisan 2013'te Fenerbahçe ile oynanan Süper Lig maçında giyen Çalık, başarılı performansıyla dikkati çekti. Altyapısında yetiştiği Gençlerbirliği Kulübü'nde genç yaşta kaptanlık görevini üstlenen Çalık, kırmızı-siyahlı kulüple 118 maçta görev yaptı.

GALATASARAY’DA 3,5 SEZON OYNADI’

Galatasaray'da 3,5 sezon oynadı Gösterdiği performansla A Milli Takım'a davet edilen savunma oyuncusu Ahmet Çalık, 2016-2017 sezonu ara transfer döneminde Galatasaray ile sözleşme imzaladı.

‘DAHA SONRA KONYASPOR İLE ANLAŞTI’

Galatasaray'da 3,5 sezon görev alan Çalık, sarı-kırmızılı kulüple sözleşmesini karşılıklı feshettikten sonra Arabam.com Konyaspor ile anlaştı. Stoper bölgesinde görev yapan Çalık, 2020-2021 sezonundan itibaren Konyaspor adına mücadele etti. Gençlerbirliği, Galatasaray ve Konyaspor takımlarıyla Süper Lig'de 192 maça çıkan Çalık, 6 gol attı. Milli oyuncu, üç kulüple tüm kulvarda ise 225 maçta görev yaptı. Ahmet Çalık Konyaspor’da ise 51 maçta 1 gol atıp 1 asist yapmıştı.

‘İLHAN PALUT: AHMET HER ZAMAN AKLIMIZDA’

Takımın önemli isimlerinden Ahmet Çalık’ın Trafik kazası sonrasında hayatını kaybetmesinin kendileri için zor olduğunu ancak takım olarak birbirlerine sarılarak bu durumdan çıktıklarının altını çizen İlhan Palut, "Tekrar rahmet dileyelim, mekanı cennet olsun inşallah. Son derece üzücü bir olaydı. Belki ne takımdaki teknik adamların ne oyuncuların daha önce karşılaşmadığı bir durumdu. Gerçekten bunu karşılamak, bunu atlatmak, tekrar bir mücadeleye koyulmak son derece zordu ama biz bununla yüzleştik. Evet böyle bir gerçek var. Birbirimize tutunduk, sarıldık, toplantılar yaptık. Şöyle yapmadık hiç, konuşmayalım da tekrar acımızı kavlamayalım. Herkes duygularını döktü. Gerçekten çok zor günlerdi. Anlatmak bile zor. Kelimelerle anlatılmaz bir acıydı bizim için. Ama süreç içerisinde ikisini birbirinden ayırmamız gerektiğini biliyorduk. Tamam hiçbir zaman unutmayacağımız bir kayıp ama aynı zamanda devam eden bir yarış devam eden bir yol. Oyuncularım burada gerçekten olgun davrandılar. Tekrar futbola odaklandılar. Ama Ahmet her zaman aklımızda, bugün de aklımızda. İnşallah hiçbir takım, hiçbir camianın başına böyle bir şey gelmez” demişti.

‘BAŞKAN FATİH ÖZGÖKÇEN: AHMET’İN YERİ DOLMAZ’

Konyaspor Başkan Fatih Özgökçen ise Ahmet Çalık ile ilgili, “Bizim için, Türk futbolu için kötü bir gündü. Genç bir arkadaşımızı kaybettik. Yeri dolmayacak bir isim. Ahmet, gerçekten çok beyefendi bir kişiliği sahip bir insandı. Duygusal bir arkadaşımızdı. Çok anılarımız var. Ahmet bizim hiçbir zaman yerini dolduramayacağımız bir isim. Stadyumumuzda veya tesislerde bir yere Ahmet'in adını vermek istiyoruz" demişti.

‘MİLLİ TAKIMA KADAR YÜKSELDİ’

 Milli takım kariyeri 16 yaş altı kategorisinden itibaren milli takıma çağırılan Ahmet Çalık, A Milli Futbol Takımı formasını ilk kez 17 Kasım 2015'te Yunanistan ile oynanan özel maçta giydi. A Milli Takım'da 8 maça çıkan Çalık, Türkiye'nin Moldova'yı 3-1 yendiği özel maçta gol sevinci de yaşadı. Spor Toto Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun kalan haftaları "Ahmet Çalık Sezonu" olarak oynatıldı.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim