Türkiye Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nde mücadele eden Konya Basket F Grubu’nun ikinci maçında konuk ettiği Yenişehir Basketbol’u 18 sayı geriden gelerek 72-59’luk skorla mağlup etmeyi başardı. 2’de 2 yapan Konya ekibi, maç sonunda büyük sevinç yaşadı. Konya Basket Başantrenörü Yusuf Aydilek ise yaptığı açıklamada savunmayla maçı kazandıklarını belirtti

Türkiye Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nde mücadele eden Konya Basket, F Grubu’nda oynadığı ikinci maçında sahasında ağırladığı Mersin temsilcisi Yenişehir Basketbol’u 72-59 mağlup ederek 2’de 2 yaptı. Ligin ilk maçında Yozgat Yurdum Basket’i deplasmanda 70-63 mağlup eden Konya temsilcisi, ikinci maçından da galibiyetle ayrılarak gruptan çıkma adına dev bir adım attı. Önceki gün Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Spor Salonu’nda ağıladığı Yenişehir Basketbol’u üçüncü ve dördüncü çeyrekteki oyunuyla yenen Konya Basket, maç sonunda büyük sevinç yaşadı. Konya Basket Başantrenörü Yusuf Aydilek ise Konya Yenigün Gazetesi’ne hem karşılaşmaya dair hem de geleceğe dair açıklamalarda bulundu.

SAVUNMAMIZLA MAÇI KAZANDIK

Yenişehir Basketbol karşısında alınan galibiyeti değerlendiren Konya Basket Başantrenörü Yusuf Aydilek, “ Öncelikle Bizi desteklemeye gelen herkese teşekkür ediyorum. 2’de 2 yaptık ve önümüzde Ankara deplasmanı var o maç hazırlanacağız. O karşılaşmadan da galibiyetle ayrılarak grubu birinci sırada bitirerek çıkmayı düşünüyoruz. Zorlu bir Yozgat deplasmanından döndük ve bu maçta oldukça zor geçti. Çünkü tecrübesiz bir takımız ancak saha içerisinde diri kalabiliyoruz. Evimizde oynamanın bir avantajı vardı. Maça kötü ve istediğimiz gibi başlayamadık. Dış atışları çok fazla yedik. Onların da yüzdeli oynaması ilk yarıda maçı kopartma noktasında getirmişti ama taraftarlarımızın desteğiyle beraber iyi bir dönüş yakaladık. 20 sayıdan geri geldik. Üçüncü çeyrekteki geri dönüşümüz kolay olmadı. İyi savunma yaparak maçı kazandık.” dedi.

DEPLASMANDA OLDUKLARINI HİSSETMELERİ GEREKİYORDU

İkinci yarıdaki geri dönüşlerinin sebebini de açıklayan Yusuf Aydilek soyunma odasında neler yaşandığını da anlattı. Aydilek, “Soyunma odasında takımımla yaptığımız hataları yapmamamızı ve kendi oyunlarını oynamalarını istedim. Üçüncü çeyreğe çıktığımızda yapacağımız savunmayla beraber rakibi bozacağımızı düşünmüştük. Nitekim de düşündüklerimizi sahaya yansıttık. Savunmayla maçı kazanacaktık ve rakibimizin deplasmanda olduklarını hissetmeleri gerekiyordu. Bunları takımımıza söyledik ve sonucunda önemli bir galibiyet aldık.” ifadelerini kullandı.

PSİKOLOJİK SAVAŞI DA BİZ KAZANDIK

Karşılaşmada zaman zaman sertliğin artmasına yönelik de konuşan Konya Basket Başantrenörü Yusuf Aydilek, “Kaybeden takımlarda psikolojik olarak bu durumlar oluyor. Rakibimiz ilk yarıda bambaşka basketbol oynadılar. Kendileri adına iyi bir oyun oynadılar ama ikinci yarıya çıktıklarında bu durum tam tersi oldu. İstedikleri sayıları üretmeyince moral düşüklüğü ve arkasından da sinir kat seviyeleri yükseldi. Sert oynamaya başladılar. Bunlar basketbolun içerisinde yer alan durumlar. Biz sakin kalmalıydık ve sakin de kaldık. Sinirlenmeler olduğunda konuşmaların çoğalacağını biliyorduk. Aslında psikolojik savaşı da kazanan taraf biz olduk.” diye konuştu.

HEDEFİMİZ PLAY-OFF

Konya Basket’in hedefini de açıklayan Yusuf Aydilek, şu sözlerle konuşmasını tamamladı: “Takımımızın tamamı Konyalılardan oluşuyor. Biz aslında bu sezon tohumu ektik ve Allah’ın izniyle önümüzdeki sezon bu tohum filizlenecek. Daha iyi şeyler olacak. Bu yıl ilk hedef olarak gruptan çıkmayı belirlemiştik. Ancak grup birinciliğine oynamak istiyoruz. Birinci olarak çapraz eşleşmelerde de avantajımıza yarayacak bir takımla karşılaşarak Play-Off’lara katılma niyetindeyiz. Pay-Off’lar da derece olur olmaz o bizim için önemli değil ancak Play-Off’a katılmayı düşünmeye başladık.”

Öte yandan Konya Basket, grubun üçüncü maçında 23 Nisan Cumartesi günü kendisi gibi 2’de 2 yapan Söğütsen Seramik ile liderlik maçına çıkacak.

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim