Sezona büyük umutlarla başlayan Bölgesel Amatör Ligi temsilcilerimiz Akşehirspor, Ereğlispor ve Sarayönü Belediyespor, ligde geride kalan 5 hafta sonunda istediği sonuçları alamadı. Şampiyonluk hedefleyen Konya ekipleri, üst sıraların uzağında kaldı

Üç Konya ekibinin yer aldığı Bölgesel Amatör Ligi 7. Grup’ta 5.hafta geride kaldı. Oynanan maçlarda Sarayönü Belediyespor iç sahada mağlup olurken, Ereğlispor deplasmandan puansız döndü. Akşehirspor ise kendi evinde 1 puanla yetindi. Bu sonuçların ardından şampiyonluk hedefi ile sezona başlayan temsilcilerimiz zirvenin gerisinde kaldı. Ligde 5 maçta 4 galibiyet alan ve henüz mağlubiyeti bulunmayan Manavgat Belediyespor 13 puanla liderliğini sürdürüyor.

SARAYÖNÜ’DE ŞOK MAĞLUBİYET

Ligdeki en önemli şampiyonluk adaylarından olan Bölgesel Amatör Ligi’nin tecrübeli takımı Sarayönü Belediyespor, sezona büyük umutlarla başlamıştı. İlk haftalarda daha iyi bir görüntü ortaya koyan yeşil siyahlı takım, son iki haftada aldığı 2 mağlubiyet ile zirveden uzaklaştı. Özellikle son maçta iç sahada alınan Ortaca Belediyespor mağlubiyeti camiada şok etkisi yarattı. Sarayönü Belediyespor, ligde oynanan 5 maçta 2 galibiyet 1 beraberlik alarak 7 puanla 6.sırada yer aldı. Temsilcimiz, 6.hafta maçında Karaman Belediyespor’u konuk edecek.

AKŞEHİRSPOR DÜŞÜŞ YAŞADI

Geçtiğimiz sezon BAL’da şampiyon olarak ligin flaş takımı olan Akşehirspor, Play – Off maçlarında mağlup olarak 3. Lig’e çıkma şansını yitirmişti. Kırmızı beyazlı takım yeni sezona da Teknik Direktör Cenap Taner ile başladı ve hedefi yine şampiyonluk olarak belirledi. Ancak ligde geride kalan 5 hafta sonunda temsilcimiz istediği sonuçları alamadı. Akşehirspor, 5 maçta 1 galibiyet 3 beraberlik ile 6 puan topladı ve 10.sırada yer aldı. Konya ekibi bu hafta lig lideri Manavgat Belediyespor’a konuk olacak.

EREĞLİ İSTEDİĞİ ÇIKIŞI YAPAMADI

Ligdeki bir diğer Konya ekibi Ereğlispor ise 5 hafta sonunda sadece 3 puan toplayabildi. 1 yıl aranın ardından yeniden Bölgesel Amatör Ligi’ne yükselen temsilcimiz, sezona kötü başladı. Teknik Direktör değişikliğine giden yeşil beyazlılar, 4.haftada ilk galibiyetini almasına karşın devamını getiremedi. Son maçında Kestel’e yenilen Ereğlispor, 3 puanla 12.sırada kendine yer buldu. Bir an önce toparlanmak isteyen temsilcimiz, Yatağanspor ile karşılaşacak.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim