Tüm dünyanın gözü İslami Oyunları’na çevrilmişken, bazı yarışlar ise statü gereği erken başlıyor. Bu kapsamda ise Konya’nın ev sahipliğinde düzenlenen İslami Oyunları’nda veledromda ilk yarışlar gerçekleştirildi.  22 pist bisikleti yarışmasına vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi. Kıyasıya yapılan yarışlar görülmeye değerken, Türkiye Kadınlar ve Erkekler Kategorisi’nde ilk üçe giremedi. Yarışlara Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve çok sayıda sporcu da katıldı.

‘KÜRSİYE ONLAR ÇIKTI, AHMET ÖRKEN YARIŞ DIŞI KALDI’

Kadınlarda Kazakistanlı sporcu Rinata Sultanova birinci, Maleyzalı sporcu Nur Aisyah Mohamad Zubir ikinci, Özbekistanlı sporcu Sofiya Karimova ise üçüncü oldu. Erkeklerde Birleşik Arap Emirlikleri'nden Ahmed Almansoori birinciliği, İranlı sporcu Behnam Ariyan ikinciliği, Kazakistanlı sporcu Alisher Zhumakan ise üçüncülüğü elde etti. Milli Bisikletçi Ahmet Örken’de veledromda ön tekerde akort tellerinin kırılmasıyla bir kaza geçirerek, yarış dışı kaldı.

‘BAŞKAN ERDOĞAN GELİYOR’

Yarışı takip eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya olarak yarışlara en iyi şekilde ev sahipliği yaptıklarını hatırlattı. İslami Dayanışma Oyunları’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geleceğini kaydeden Altay, bunun büyük bir müjde olduğuna işaret ederek, “Salı akşamı oyunlar için tüm sporseverlerimizi davet ediyoruz.  Konya’nın şanına yakışır bir şekilde ev sahipliği yapacağız. İslami Dayanışma Oyunları bugüne kadar ilde yapılan en önemli organizasyon olma özelliğini taşıyor. Bunun bilincindeyiz. Gerekli tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Konya olarak gerçekten çok büyük bir hazırlık süreci içine girmiştik. Vatandaşlarımızda kendileri için yer ayırmayı unutmasın” dedi.

‘BU VELEDROM EN İYİLER ARASINDA’

Müsabaka takviminin ilerlediğini kaydeden Altay, Türkiye’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde en modern bisiklet veledromunun kazandırıldığıı ifade ederek, “Bu Olimpik Bisiklet Veledromu, dünyanın en iyileri arasında yer alıyor. Sayılı eserlerden biri oldu. Bisiklet yarışlarımız başladı. Tüm sporcularımıza canı gönülden başarılar diliyoruz. Organizasyonları en iyi dereceler yakalayarak tamamlamayı arzuluyoruz. İslami Dayanışma Oyunları’nın şehrimize kazandırılmasını sağlayan ve açılış seremonisine katılacak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a tüm Konyalılar adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘ŞAMPİYONLAR ÇIKARMAK İSTİYORUZ’

Spora ve sporcuya yatırımın aslında geleceğe yapılmış bir hamle olduğunu kaydeden Altay, yeni sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydederek, sözlerini şu şekilde tamamladı. Altay, “Şu anda İslami Dayanışma Oyunları’na ev sahipliği yapıyoruz ama burada dünya şampiyonları, Avrupa Şampiyonları çıkarmak istiyoruz” Öte yandan 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın 9 Ağustos Salı günü Konya Büyükşehir Stadyumu’nda saat 20.00’de yapılacak açılış töreninde önce dünyaca ünlü müzisyen Maher Zain konser verecek. Hafızalarda yer edecek görkemli gösterilere sahne olacak açılış seremonisinin bilet ücreti ise 5 TL olarak açıklandı. Vatandaşların oyunlar boyunca yoğun ilgi göstermesi bekleniyor

Ali Koç, Dursun Özbek ve Ertuğrul Doğan, PFDK'ye sevk edildi Ali Koç, Dursun Özbek ve Ertuğrul Doğan, PFDK'ye sevk edildi

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim