Daha küçük yaşlarda başlayan futbol sevgisi Ahmet’in önce futbol oynamasına, ardından antrenör olarak görev yapmasına ve sonunda da hedefi BESYO’da okuyarak gelecek adına büyük umut vaat ediyor.

Ahmet Hakan HEKİM

Nereden geliyor bu antrenör olma istediği?

Çok hatırlamıyorum 7. ya da 8. sınıfta kuzenlerimden ve çevremdeki insanlardan etkilenip antrenör olma isteği aklıma düşmeye başladı. Futbola olan ilgim küçüklükten beridir vardı. Memleketim Akşehir'de sabah ekmek almaya gittiğimde sabah bir önceki günden basılan futbol köşe yazılarını ve transfer haberini gazeteyi satın almadan okurdum. İlgim o kadar vardı futbola 7. sınıfta okul takımında kaleci olarak futbol oynamaya başladım. Aynı sene Konya KOMEK okul takımın da da kaleci olarak futbol oynadım.

İLK LİSANS İLK HEYECAN

Lisansınız ne zaman çıktı?

İlk lisansım çok ama çok geç olmasına rağmen 9.sınıfta amatör takımda çıktı. 10.sınıfta başka bir amatör takıma transfer oldum. Fakat futbolu hep oynamak için değil de yönlendirmek için oynuyordum. Belki de bu yüzden kaleci oldum. Oyunu en geriden en güzel öğrenebileceğim ve yönlendireceğim şekilde oynuyordum. Çok yetenekli değildim o yüzden hep aklımda antrenör olma fikri vardı. Kendimi hep bu yönde geliştirdim. Antrenör olma konusunda 10.sınıfta okulumu okurken hem U16 hem U18 kategorisinde hem de A takımda oynuyordum. U16'da 11 U18'de birkaç maç harici yedek  A takımda ise 1 maç harici yedek oynadım. Çok küçüktüm A takımdaki abiler ile antrenmana çıkarken bile heyecanlıydım. Okulum 3.15'de biterdi. Ardından U16 antrenmanına saat 18.00'de sonra A takım antrenmanına 20.00'de dahil olurdum.

KENDİNİ SÜREKLİ GELİŞTİRDİ

Pandemi dönemini futbol adına nasıl devam ettirdiniz?

Takımımız 2.Amatör kümede yer alıyordu. O sene 1.Amatör kümeye yükseldik ardından ben kulüp ile devam etmedim. Evet çok geç başladım ve çok erken bitirdim fakat istediğim şey bu değildi. İstediğim şey 12.sınıfta BESYO'ya girip Antrenörlük bölümü okuyup aynı zamanda antrenör olarak çalışmaktı. 11.sınıfın ilk dönemini okuduktan sonra araya pandemi girdi. Pandemi sürecinde bir sürü futbol kitapları okudum, bir sürü futbol terimleri öğrendim, futbol üzerine geliştirilen taktikleri ezberledim, antrenman stillerine baktım ve makaleler okudum. Hatta hatırlıyorum pandemi döneminde 1984 Dünya  kupası finalini TRT Spor arşivden açıp izlemiştim. Futbol pandemi dönemi, futbol için bittiğinde stadyumlar boşken Teknik direktörlerin televizyona gelen seslerini dikkatle takip ettim aynı zamanda yabancıların da jest ve mimiklerine bakıyordum.

AHMET’İN HEDEFİNDE BESYO VARDI

Hangi maç ve ligleri takip ettiniz?

O dönem aşırı derecede futbol takip ediyordum. Neredeyse haftanın 4 günü sabah 12.00 gece 02.00 arası 5 maç takip ediyordum.

Birkaç kez gece 03.00'te kalkıp Copa Libertadores maçları takip ettiğimi hatırlıyorum. 5 büyük lig, Süper lig, TFF 1.lig, Hollanda ligi ve Portekiz ligini takip ediyordum. Pandemi de futbolun teorik yön çıtasını biraz olsa da yükselttim. Pandemi dönemi süresince 12.sınıfta okulla aram çok iyi çünkü pandemiden dolayı sadece sınavlara gidiyorduk. Ben de ailem ile konuşup dershaneye yazıldım. Her şeyi antrenörlük için yapıyordum. Çalıştım çabaladım dershaneye giderken aynı zamanda BESYO kursuna da gittim. Dershane'de denemelerde BESYO için yeterli puanı alıyordum aynı zamanda kurs da da istediğim yerler için yeterli seviyede derece yapıyordum. Üniversite sınavına girdim.

Trabzonspor, Avcı ile üçüncülüğü bırakmadı Trabzonspor, Avcı ile üçüncülüğü bırakmadı

HEDEFLERE COVİD ENGELİ

Bu süreçte ne gibi zorluklar yaşadınız?

İstediğim yerler için puan geldi fakat BESYO mülakat hazırlık sürecinde performansımın yüksek zamanlarımda covid-19 hastalığına yakalandım bu hastalık akciğerlere ve eklemlere olumsuz yönde etki ettiği için 14 gün karantina sürecinde kondisyonumu düşürdü ve karantinadan sonraki derecelerim. Aynı seviyede değildi. Aynı zamanda sağlık raporu teslimi olduğu için ve evimden dışarı çıkıp EKG'ye gidemediğim için Ankara gazi üniversitesi ve İzmir 9 Eylül üniversitesine kayıt yaptıramadım. Belgemi sadece Konya Selçuk üniversitesine yetiştirebildim. İstediğim üniversite Konya dışındaydı fakat bu durumda hem 1 sene daha çalışmak istemediğimden dolayı hem de memleketimin futboluna daha hakim olduğum için Konya Selçuk Üniversitesini kazanıp burada kalmaya karar verdim.

GENÇ YAŞTA GELEN BAŞARI

1922 Konyaspor ile nasıl temas halinde oldunuz?

Kazandıktan sonra bana bir mesaj geldi ve bu mesaj 1922 Konyaspor’un Sportif Direktörünündü sportif direktörüyle konuştum neler yapabileceğimi istediklerimi anlattım o da beni anlayışla ve memnuniyetle karşılayıp staj yapmamız için altyapı koordinatörüne yönlendirdi. Altyapı koordinatörü ile tanışıp anlaştıktan sonra arkadaşım Ali PAMUKLUK ile bizi tesise götürüp hocalar ile tanıştı. Arkadaşım Ali ile bir serüvene girdik. Oradan çalışan benim yanında staj yapacağım hocanın ortaokulda Beden eğitim öğretmenim olması serüvenin tatlı bir tesadüfüydü. Arkadaşım 13 ve 14 grubuna beni de 16 ve 18 grubuna yardımcı olarak görevlendirdiler ilk 3 ay zorlanıp acemiliğimizi attık sonrasında güzel bir tecrübe kazandık. 1 sezon içerisinde hem üniversitedeki antrenörlük serüvenimiz için yararlı derslere girip aynı zamanda takım ile çalışıyorduk. Üniversite ile Tesis arasındaki mesafe 25 km'ydi tesise gitmek için tramvay + otobüs yapıyorduk. Sadece gidiş için 2 saatimizi alıyordu. Hepsi tecrübe kazanmak daha iyi işler yapabilmek içindi antrenmandan 2 saat önce tesislere gidip hocalarımız ile danışıp, yaptıracağımız antrenmanları sahaya kuruyorduk.

SEVGİMDİR ŞU ALTIMDAKİ ÇİM VE KOKUSUDUR

Futbol sizce nasıl bir tutku?

Sezon boyunca bu şekilde devam ettik 16 grubu ile grubu namağlup bitirip play-offlara kaldık. Playofflarda 4. olarak şampiyonaya gidemedik. 18 grubu ise dağılmıştı. Onları her açıdan toparlayıp birlik-beraberlik kurduk. U18 takımımızı 2 yaş küçük oyuncular oynatıp grubumuzu 1.bitirip play-offlara kaldık. Fakat play-off grubumuzda son maçta elendik ve şampiyonaya gidemedik. Fakat çok güzel insanlar ve oyuncular tanıdım. 18 yaşımda emekle, fedakarlıkla ve dürüstçe İlk antrenörlük tecrübemi yaşadım. Çok şey öğrendim ve öğreneceğim önümde uzun yıllar ve bunları en iyi şekilde devam ettireceğim. İngilizce eğitimi alıyorum, futbolun teknik, taktik ve özellikle kondisyon yönünü geliştirmeye çalışıyorum. Futbol emek ve fedakârlık ister. Onu da yerine getiriyorum.

Sevgimdir şu altımdaki çim ve kokusu,

Sevgimdir binlerce kişinin uğultusu,

Sevgimdir soyunma odası, kulübe ve şans kutusu,

Bir sevgidir FUTBOL bilene de bilmeyene de...

SPOR SERVİSİ