Spor Toto 2. Lig mücadele eden Anadolu Selçukluspor yönetimi Olağan Genel Kurul'a giderken, genel kurul öncesi ilginç bir olay yaşanıyor. Genel Kurul öncesi Anadolu Selçukluspor'un Başkanı Mehmet Günbaş tekrar başkanlığa aday olurken, karşısına ilgin bir aday çıkmış durumda Cevat Şenkardeşler
Konya Şekerspor'un Konyaspor ile birleşmesinden sonra, Şekerspor'dan arta kalan oyunculardan oluşturulan ve Konyaspor'un pilot takımı olarak 2. Lig'de mücadele eden Anadolu Selçukluspor, kurulduğu 2 yıllık süre zarfı içerinde şimdiden önemli başarılara imza atmış durumda. Konyaspor'un gelecekte kadrosunda yer alacak isimleri Konyaspor'a hazırlayan ve Türk futboluna kazandıran Anadolu Selçukluspor, bunun herhangi bir kurum ya da kuruluşa borcu olmaması ile de dikkat çekiyor. Bu yıl yeni bir yapılanmaya gitmeyi hedefleyen Anadolu Selçukluspor, pilot takım görevini daha etkin bir şekilde ortaya koymayı hedefliyor. Bu noktada eski yönetim ile yola devam etmeyi planlayan Anadolu Selçukluspor, Salı günü Olağan genel Kurula hazırlanırken, kulüp başkanı Mehmet Günbaş'ın karşısına, Konya basınından bazı isimlerin yönlendirilmesi ile yeni bir başkan adayı çıkması gözleri başkan adayı Cevat Şenkardeşler' e çevrilmesine neden oldu.
KİM BU CEVAT ŞENKARDEŞLER
Peki kim bu Cevat Şenkardeşler? Doğma büyüme İstanbullu olan Şenkardeşler, ilk defa medyanın radarına Haziran 2012'de girdi. O dönem 2. Lig'de mücadele eden ve PTT 1. Lig'e yükselme maçlarında 1. ligin kapısından dönen Bozüyükspor'a başkan aday adayı olması ile gündemi sık sık işgal eden Şenkardeşler, genel kurulda başkanlık seçiminin yapılacağı gün başkan adaylığında çekildiğini açıkladı. Bozüyükspor için iddialı projeler ile gündemden düşmeyen Şenkardeşler, diğer taraftan Fenerbahçe kongre üyesi.
HAZİRAN 2012'DE NELER OLMUŞTU
PTT 1. Lig'e yükselme maçlarında dikkat çeken ve sezon sonunda Olağan Genel Kurula giden Boüyükspor'un başkanlık seçimlerinde aday olan Cevat Şenkardeşler, kongrenin yapılacağı gün adaylıktan çekildiğini açıklar. İşte o gününden basına yansıyanlar ile Cavet Şenkardeşler;
Şenkardeşler başkan adayı
Milliyet Gazetesi(23 Haziran 2012)
BOZÜYÜKSPOR'DA Doğuş Üneral'dan boşalan başkanlık için Olağan Genel Kurulu 30 Haziran Cumartesi günü yapılacak
Geçtiğimiz sezon Bank Asya için play-off oynayan ancak Fethiyespor'a elenen Bozüyük'te yönetim görev değişikliğine gidecek. Olağan Genel Kurulu öncesi başkanlık için adaylığını açıklayan Cevat Şenkardeşler'in iddialı projelerle göreve talip olduğu bildirildi.
Şenkardeşler Bozüyükspor Adaylığından Çekildi
İHA(01 Temmuz 2012)
Spor Toto 2.Lig ekiplerinden Bozüyükspor'a sürpriz bir şekilde adaylığını açıklayan Fenerbahçe Kongre Üyesi Cevat Şenkardeşler, kongrenin yapılacağı gün adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Bozüyükspor'a sürpriz bir şekilde adaylığını açıklayan Fenerbahçe Kongre Üyesi Cevat Şenkardeşler, kongrenin yapılacağı gün adaylıktan çekildiğini açıkladı. Şenkardeşler, adaylıktan çekilme sebebinin kumpasa geldiğini söyledi.
BOZÜYÜKSPOR BAŞKANININ GÖZÜNDEN ŞENKARDEŞLER
Bozüyükspor'un o dönede başkanı olan ve Haziran 2012'de tekrar aday olan kulüp başkanı Cengiz Özkan, Şenkardeşler'in Bozüyükspor'a başkan adayı olmasını ve adaylıktan çekilme sürecini değerlendirdiği bir haberde ise Cengiz Özkan olayı söyle anlatıyor.
Bilecik Yaşam Gazetesi
"Cevat Şenkardeşler, Bozüyükspor Yönetimine bundan önceki seçimlerde aday olup, kongre günü adaylıktan çekilmişti. Bozüyükspor Kulüp Başkanı Cengiz Özkan'ın 22 Ocak'a kadar maddi çözüm bulamazsak, takımı ligden çekeceğiz sözleri üzerine, tekrar kulüp yönetimine talip olan Şenkardeşler, Bozüyükspor Yönetimiyle görüşmek için Bozüyük'e geldi. Yapılan görüşmelerden bir sonuç alınamadı. Şenkardeşler'in takımın durumunu bilmiyordum. Bu kadar borcun altına giremem dediği öğrenildi.
Cengiz Özkan Yaptığı açıklamada; Son 1,5 yıldır Bozüyükspor üzerinden kendini kahraman gibi gösteren Cevat Şenkardeşlerin tamamen hayal ürünü olduğu bugünkü görüşmede ortaya çıkmıştır. Dört buçuk milyon borcu olan Bozüyükspor'a, cebinde 10 bin lira olmadan  başkanı olmaya gelmiş.  Bizim kulübün mali yapısını incelemeden talip olmuş.  Bu kişiyle spor kamuoyunun zaman geçirdiği için Bozüyükspor taraftarlarından onun adına özür diliyoruz. Kendisine 50 bin lira ver, Bir buçuk yıllık isim hakkını verelim dedik, kabul etmedi. Çok sevdiği Bozüyükspor'un 1,5 yıl onun ismini taşıması onurdu onun için. Keşke, bende o kadar  para yok ama  Bozüyükspor'a bir nebze katkım olsun bende  en azından 5 bin lira yardım edeyim diyebilseydi."
ŞİKE SÜRECİNDE AZİZ YILDIRIM'A İHRAÇ DAVASI AÇTI
Aynı zamanda Fenerbahçe kongre üyesi de olan Cevat Şenkardeşler, 3 Temmuz 2011 tarihinde şike ve teşvik kapsamında sorgulanırken, olayın ilerleyen günlerinde ise süreçte tutuklanan Fenerbahçe Başkanı Başkan Aziz Yıldırım ile Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Cemil Turan ve Tamer Yelkovan'ın Fenerbahçe kulübünden ihracını istemi ile bu isimlere dava açmıştı.
SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim