Bu sene takıma yeni transferler yaparak kadrosunu güçlendiren Beysu Konyaspor Basket, ING Basketbol Ligi’nde iyi bir başlangıç yapmak istiyor. Başantrenör Engin Koçoğlu yönetiminde çalışmalarını Selçuk Üniversitesi Uluslararası Spor Salonu’nda devam ettiren Beysu Konyaspor Basket, ligde oynayacakları Beşiktaş maçını kazanarak, sezona iyi bir bir başlangıç yapmak istiyor. Süper Lig’de mücadele edecek olmaktan ötürü büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Gençoğlu, “Geçen sezon zorlu bir lig ve play off maratonu geçirdik. Konyaspor olarak Süper Lig’de yer alacağımız için mutluluk duyuyoruz. Bu sevincimizi çok uzun yaşayamadan başka bir maratona, başka bir heyecana başladık. İnanıyorum ki 100. yılın devamında Süper Lig’de de her zaman Fatih Başkanımızın dediği gibi Süper Lig’de mücadele eden, son saniyeye kadar savaşan, bizi desteleyen herkesin takdir edebileceği bir takım olmaya çalışıyoruz. Heyecanımız artarak devam ediyor” dedi.

‘TAKIMIN UYUM İÇİNDE OLMASI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR’

Takımın yeni olduğunu ve yoğun bir kamp dönemi geçirdiklerine işaret eden Gençoğlu, takımın uyum içinde olması gerektiğine dikkat çekerek, “Yeni bir kadromuz var. Geçen sezondan sadece Can Altıntığ ve Konyalı genç oyuncumuz Hasan Efe Uzun bizle kaldı. 12 tane yeni transfer yaptık. Basketbolda bu önemli bir zorluk. 12 kişinin bir sisteme alışması, uyum içinde oynaması zaman gerektiren bir durum. Şuan bu zamanı geçiriyoruz. Bizim için en önemli şey takımın birbirleriyle uyum içerisinde olmasıdır. Oyuncuların sisteme adapte olması, şerhe ve kulübe adaptasyonu önemli ve zaman alan durumlardır. Alex Perez önümüzdeki hafta aramıza katılacak. Şuan kendisi milli takımda. Performanslara gelecek olursak, takımın içindeki uyumdan, arkadaşlıktan, performansından ve enerjisinden çok memnunum. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Yeni oyuncular aldık. Ben takımıma güveniyorum” diye konuştu.

‘KOLAY ZOR AYRIMI YAPMAK DOĞRU DEĞİL’

Geçtiğimiz günlerde açıklanan fikstürü değerlendiren ve her maça galip gelme amacıyla çıkacaklarını kaydeden Gençoğlu, “Kolay ya da zor diye ayrım yapmayı doğru bulmuyorum. Her maça galibiyet parolasıyla çıkmak zorundayız. Rakip ayırmadan ciddiyetle her maça hazırlanmamız gerekiyor. Lige baktığımız zaman kadrosunu güçlendiren, ciddi transferler yapan, kuvvetli tecrübeli takımlar var. Ben şuna inanıyorum. Dersine iyi çalışırsan enerjini ve bütün ruhunu sahaya koyarsan tüm takımlarla başa baş oynarsın. Önemli olan konsantre olmak ve mutfakta asistan ekibimizin vermiş olduğu detayları, analizleri iyi benimseyip sahaya mücadele koymaktır. Sezona deplasmanda Beşiktaş maçıyla başlayacağız. Her maçı kazacak bir takım olmak adına çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

‘ZORLU BİR LİG BİZLERİ BEKLİYOR’

Beysu Konyaspor Basket’in tecrübeli oyuncusu Can Altıntığ ise, güçlü bir takım olduklarını vurguladı. Altıntığ, ligin zorlu bir süreç olduğunu, takıma yeni kaliteli transferler geldiğini ve kendilerine güvendiklerini söyledi. ING Basketbol Süper Lig’inin başka bir seviye olduğunu ve zorlu müsabakaların kendilerini beklediğini kaydeden Altıntığ, “Geçen sezon güzel geçmişti. Konya’nın bize inandığı ve güvendiği bir süreç yaşadık ve şampiyon olduk. Şampiyonluğu tüm Konya’ya hediye ettik. Süper Lig’de çıkmayı başardık. Hedeflerimiz bu yıl doğal olarak daha da arttı. Yani yeni sezon geçtiğimizin sezondan daha zor olacak” ifadelerini kullandı.

‘HER MAÇI KAZANMAK İSTİYORUZ’

Altıntığ, sözlerini şöyle sürdürdü, “Yabancı sayısının farklı olduğu, nabzın daha farklı attığı bir lig olacak. İyi bir organizasyonumuz var. Umut ediyorum ki bu yılda Konya’ya yakışır bir Konyaspor basketbol performansı izletiriz. 5 tane yeni yabancı oyuncumuz geldi. Bu sezon Basketbol Süper Ligi’nde hem yabancı hem de yerli açıdan birçok takım iyi transferler yaptı. Hedeflerini büyüten takımlar oldu. Ama biz de gayet güçlü bir kadro kurduk. Özellikle iç sahada çok farklı bir performans sergiliyoruz. Umarım bu sezon da o performansı devam ettiririz. Maçlarımızı kazanmak ve hedeflerimize ulaşmak istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim