Türkiye Basketbol 1. Ligi (TBL) play-off yarı final serisinin üçüncü maçında Konyaspor Basketbol, bugün deplasmanda, Sigortam.Net’e konuk olacak. Yeşil-beyazlılar, üçüncü maçtan da galip ayrılması durumunda adını finale yazdıracak.

Konyaspor, kendi evinde oynadığı serinin ilk iki maçında rakibini 96-75 ve 98-79’luk skorlarla mağlup ederek avantajını eline geçirmeyi başarmıştı. Cebeci Spor Salonu’nda oynanacak olan maç saat 16.00’te başlayacak. TRT Spor Yıldız kanalından naklen yayınlanacak müsabakada temsilcimiz galibiyete odaklandı.

Seride ilk 2 karşılaşmadan taraftarlarının desteğiyle galibiyetle ayrılan Dev Kartallar, seriyi uzatmak isterken moralli bir şekilde gittiği İstanbul deplasmanında hata yapmak istemiyor. Sezon başından bu yana hedefini Süper Lig olarak belirleyen Yeşil-Beyazlılar, özellikle TED Ankara Kolejliler serisinde zorlu maça çıkarken adını yarı finale yazdırmayı başarmıştı. Bu seride ise Sigortam.Net ile eşleşen temsilcimiz, saha avantajını iyi bir şekilde kullanmayı başarmış ve rakibini her iki maçta da mağlup etti.

Bunun yanı sıra Konya’da oynanan maçlarda bariz bir şekilde rakibine üstünlük kuran Beysu Konyaspor Basketbol, deplasmanda da kazanarak finale yükselmenin planlarını yapıyor. Öte yandan seride olası Sigortam.Net galibiyetinin olması durumunda dördüncü maç da İstanbul’da oynanacak. Kontrollü bir oyunu bugün benimsemesi beklenen Dev Kartallar, ilk iki maçtaki performansının da üzerine çıkarak rakibinin umutlanmasını izin vermek istemiyor.

Diğer yarı final eşleşmesinde ise Samsunspor ile Mamak Belediyespor arasındaki durumda 1-1’lik eşitlik bulunuyor. Saha avantajını lehine geçiren Mamak Belediyespor, üst üste 2 maça sahasında çıkarken kazanması durumunda adını finale yazdıran taraf olacak.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim