İttifak Holding Konyaspor’da teknik direktör İlhan Palut gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ahmed Hassan ile Sokol Cikalleshi’yi zaman zaman aynı anda sahaya süreceklerini ifade eden Palut, Abdülkerim Bardakcı konusunda “Algısı açık bir futbolcu bu sezon yere daha sağlam basacağını inanıyorum. Hem Konyaspor hem de milli takım için çok değerli bir oyuncu.” dedi

Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor’da ligin 5.haftasında oynanacak olan Giresunspor maçının hazırlıkları sürerken, morallerin de yerinde olduğu gözlemlendi. Geride kalan 4 haftada 3 galibiyet ve 1 beraberlik alarak sezona flaş bir başlangıç yapan Anadolu Kartalı, tüm dikkatleri de üstüne çekti. Yeşil-Beyazlıların teknik direktörü İlhan Palut ise bir televizyon kanalının canlı yayınına katılarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.

BERABER OYNATABİLİRİZ

Ahmed Hassan transferinden sonra Sokol Cikalleshi ile beraber oynatma konusundaki düşüncelerini aktaran İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, “Sokol Cikalleshi ve Ahmed Hassan’ın beraber oynadığı zamanlarda olacak. Belki birisi kanat birisi santrfor oynayacak ama oyuncuya yer açmak için sistemimizden vazgeçmeyeceğiz ve çelişmeyeceğiz. Her ikisi de bizim için değerli oyuncular.

Sokol Cikalleshi geçen sezondan beri inanılmaz özveri ve takım oyununa katkı sağlayarak oynuyor. Ahmed Hassan’ın kalitesi zaten ortada. Onun da bize katkısı olacaktır. Transferde her zaman istediğiniz oyuncuyu alamıyorsunuz. Transferin bitimiyle biz bütün oyuncularımızdan en yüksek verimi almak zorundayız. Ahmed Hassan’da ceza alanında bizim adımıza son derece önemli bir oyuncu olacak. Dönem dönem Sokol ve Ahmed aynı anda sahada olabilir çift forvette oynayabiliriz. Sokol’u kanatta da değerlendirebiliriz.” ifadelerini kullandı.

ALGISI AÇIK BİR OYUNCU

Abdülkerim Bardakcı’nın takımda kalmasının doğru olduğunu söyleyen Konyaspor’un başarılı antrenörü İlhan Palut, “Abdülkerim algısı bir açık futbolcu. Çok ciddi anlamda çalışıyor. Gerek taktiksel anlamda gerekse de fiziksel açıdan ekstra çalışmalar yapıyor. Duran toplar ben ve ekibimin çok büyük önem verdiği bir parametre. Duran topları çalışıyoruz. Biz göreve geldikten sonra da duran topları kullandığımızda Abdülkerim daha agresif bir şekilde topları vurmaya yönelik bir hal aldı.

Abdülkerim’in bu sezon takımımızda kalmasını hem bizim adımıza hem de onun adına doğru buldum. Çünkü Anadolu takımlarında bir oyuncunun ufak bir çıkış yaptığında hemen İstanbul’un yolunu tuttuğunda hayal kırıklıkları yaşanabiliyor. O yüzden bu sezon Abdülkerim’in gelişiminin devam edeceğini ve yere daha sağlam basacağını inanıyorum ve ondaki potansiyele güveniyorum. Milli takıma da çağrılan bir isim ve sahada yer alabileceğini de düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte hem Konyaspor için hem de milli takımımız için çok değerli bir Abdülkerim’i izleyeceğimizi düşünüyorum.” dedi.

YERLİ OLMASINI İSTERİM

A Milli Takım’In teknik direktörünün yerli bir isim olması gerektiğini ifade eden Palut, konuyla ilgili şunları söyledi: “Gönül ister ki milli takım hocaları uzun yıllar kendi plan ve programlarını yapsın ve uzun süre görevde kalsın. Futbol sonuç oyunu ve süreç içerisinde antrenörler yıpranabiliyorlar. Dolayısıyla bu değişiklikler bazen kaçınılmaz oluyor. Futbolda yerli-yabancı ayrımını yapmak istemiyorum ama sonuçta milli takım söz konusu, hedefleri olan Türk bir antrenörün milli takımın başında olmasını isterim. Kendi insanımıza güvenmemiz lazım. Bir başarısızlıkta tüm Türk antrenörleri başarısız olarak kabul görmeyi yadırgıyorum. Milli takımda görev yapabilecek çok başarılı hocalarımız var.”

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim