Baykan daha sonra ise Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun (BESYO) ortaklaşa düzenlediği 'Sporda Yöneticilik ve Gönüllülük' konferansına katıldı.  
Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'ndeki konferansa Gençlik ve Spor İl Müdürü İslam Çetin, TFF Bölge Müdürü Serkan Bayhan, Dicle Üniversitesi BESYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Büyükbayram, BESYO'daki öğretim görevlileri ve öğrenciler, Diyarbakır'daki spor adamları ile spor taban birliklerinin yöneticileri katıldı.  Dicle Üniversitesi BESYO Öğretim Görevlisi ve Süper Lig Hakemi Nihat Mızrak'ın yönetiminde yapılan konferansta konuşan Mehmet Baykan, Diyarbakır'daki lisanslı sporcu sayısının artması halinde bunun diğer yatırımlara da olumlu yönde yansıyacağını söyledi. Baykan, "Diyarbakır'da çok önemli bir genç nüfus potansiyeli var. Ne yazık ki bu durum lisanslı sporcu sayısına yansımamaktadır. Lisanslı sporcu sayısı ile genç nüfus oranı doğru orantılı değil. Her şeyden önce bunun düzeltilmesi lazım. Bu yapılırsa buna paralel olarak spordaki yatırımlar kaçınılmaz olur ve daha fazla tesis yapılır" dedi.
FENERBAHÇELİLER DERNEĞİ BAYKAN’I ZİYARET ETTİ
Konya Fener Bahçeliler Derneği başkanı Bülent Kaşdoğan TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Baykan’ ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Baykan, “Türkiye genelinde şehir statlarının yenilenmesi adına Sayın Başbakanımız ortaya bir gerçek koyuyor. Bunun yanı sıra amatör sporlarımız açısından sentetik çim noktası ve tesislerin yenilmesi çalışmaları var. Konya’da da sentetik çim yapımı noktasında çalışmaların olduğunu biliyoruz. Bunlar TFF tarafından da destekleniyor. Yerel yönetimlerde bu konuya destek veriyor. Spor ülke gündemine günbegün daha fazla yerleştiğini görüyoruz. Artık spor, gençliği kahve köşelerinden kurtarmanın karşılığı değil, yaşam biçimi ve gelecek belirleme adına önemli bir adım olduğu anlayışı var” dedi. Daha sonra konuşan Konya Fener Bahçeliler Derneği başkanı Bülent Kaşdoğan, Mehmet Baykan’ın Konya sporu için bir kazanç olduğunu dile getirerek “ Bizler kulüp olarak ASKF’ lere destek olarak Türkiye’de sporun kalkınmasına katkı sağlamalıyız” dedi.   
Editör: TE Bilişim