Geçtiğimiz sezon Konyaspor’da başarılı bir performans sergileyen Abdülkerim Bardakçı, takımın en istikrarlı isimlerin başında geliyordu. Sert savunmasıyla ve hava toplarındaki hakimiyeti ile dikkat çeken Bardakçı, özellikle Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın dikkatini çekmişti. Yılan hikayesine dönen transferde ise kazanan Sarı Lacivertli ekip, Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç ile Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen’in Kulüpler Birliği Toplantısı’nın ardından anlaştığı öğrenildi. Fenerbahçe’nin ise toplamda 3 milyon avro seviyesinde bir bonservis ödeyecek. Konyaspor’da Abdülkerim Bardakçı, Riad Bajic’den sonra en çok bonservis kazanan oyuncu konumunda olacak.

‘GALATASARAY BEŞİKTAŞ’DA ÇOK İSTEMİŞTİ’

Kulislerde geçen iddialara göre ise Abdülkerim Bardakçı için Galatasaray’ın 2 milyon avro bonservis bedeli ile Morutan’ı 1 yıllık kiralık olarak teklif ettiği ileri sürülmüştü. Beşiktaş’in ise ilk olarak 2 milyon avro teklif ettiği ardından ise 2,2 milyon seviyelerine çıktığı belirtilmişti. Geriye kalan sezonda  1.85’lik stoper Abdülkerim Bardakçı 34 maçta görev almış, stoper olmasına rağmen 5 gol atıp, 4 asist üretme başarısı göstermişti. Milli stoper Konyaspor formasını ise toplamda 116 kere giyme başarısı göstermişti.

YERİNİ KİM DOLDURACAK?

Önümüzde ki sezondan itibaren UEFA, Süper Lig ve Türkiye Kupası başta olmak üzere 3 kulvarda mücadele edecek olan Konyaspor’da Bardakçı’nın gidişiyle beraber takımda önemli bir eksiklik doğmuş oldu. Konyaspor’un Fenerbahçe’den alacağı bonservis bedeli ile Abdülkerim kalitesinde uygun bir maliyet ile stoper transfer etmesi bekleniyor. Öte yandan diğer bölgeler için transfer çalışmaları sürüyor

Editör: TE Bilişim