Türkiye 6 Mart sabahına büyük bir depremde uyandı. Merkez üssü Kahramanmaraş olduğu belirlenen depremde birçok insan yaşamını yitirdi. 7.7 büyüklüğünde olduğu ifade edilen depremin ardından dün öğle saatlerine doğru yeni bir sarsıntı gerçekleşti. İkinci sarsıntısın ise 7.4 olduğu ifade edildi. Türkiye depremzedelere karşı AFAD, Kızılay başta olmak üzere tüm kurumlarını seferber attı. Ekipler ise arama kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

‘SPORA DEPREM ARASI’

Türkiye’de yaşanan deprem spor organizasyonlarına da darbe vurdu. Türkiye’de yapılacak tüm ulusal ve yerel spor organizasyonlarının ikinci bir açıklamaya kadar durdurulduğu belirtildi. Süper Lig başta olmak üzere basketbol, voleybol, tekvando, hentbol, judo, karate, yüzme, kicks boks gibi branş farketmeksizin tüm spor organizasyonlarının güvenlik amacıyla durdurulduğu bildirildi.

‘KASAPOĞLU MESAJ YAYINLADI’

Açıklamayı ise Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu yaptı. Kasapoğlu sosyal medya hesabından şu açıklamalara yer verdi, “Ülkemizde yapılacak tüm ulusal spor organizasyonları ikinci bir açıklamaya kadar durdurulmuştur. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Aziz milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

‘TFF’DEN ERTELEME AÇIKLAMASI GELDİ’

Okan Buruk'tan şampiyonluk açıklaması! Okan Buruk'tan şampiyonluk açıklaması!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem nedeniyle bugün ve 8 Şubat Çarşamba günü oynanacak maçların ertelendiğini açıkladı. TFF'nin resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve başta Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa olmak üzere birçok ilimizde hissedilen deprem sonucu can kayıplarımızın, yaralıların olması ve devam eden arama kurtarma çalışmaları nedeniyle; TSüper Lig'de Ümraniyespor - Adana Demirspor, Fenerbahçe  Konyaspor, Giresunspor - Kayserispor, Spor Toto 1. Lig'de Eyüpspor - Bodrumspor karşılaşmaları ile TFF 2. Lig'de 8 Şubat Çarşamba günü oynanması planlanan tüm müsabakalar ileri bir tarihe ertelenmiştir. Ülkemizi yasa boğan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; vatandaşlarımızın ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilişim