Maçın başında Konyaspor Basketbol'un peş peşe hücumlardan boş dönmesini iyi değerlendiren Beşiktaş Emlakjet, kısa sürede yakaladığı 7-0'lık seriyle 12-8 öne geçti. Daha sonra toparlanarak siyah-beyazlıların farkı açmasına engel olan Konyaspor Basketbol, son dakikaya girilirken 18-17 öne geçse de ev sahibi ekip ilk çeyreği 19-18 önde bitirdi. Morgan'ın basketleriyle etkili olan misafir ekip, pota altından ürettiği sayılarla siyah-beyazlıların arayı açmasına izin vermedi. Perez'in de devreye girmesiyle etkili olan Konyaspor Basketbol, üst üste bulduğu sayılarla 41-40 öne geçti.

‘FARKI YÜKSELTTİ’

Periyodun sonuna kadar üstünlüğünü korumayı başaran yeşil-beyazlı ekip soyunma odasına 46-41 üstünlükle gitti. Üçüncü çeyreğe hızlı başlayan Beşiktaş, 23. dakikada 49-48 öne geçti. Kısa sürede 7-0'lık bir seri yakalayarak üstünlüğü yeniden ele geçiren Konyaspor Basketbol farkı 8 sayıya yükseltti (62-54). Ev sahibi ekibin öne geçme çabalarını sonuçsuz bırakan yeşil-beyazlılar, mücadelenin bu bölümünü de 60-67 galip tamamladı. Son bölümde bir ara farkı 10 sayıya kadar yükseltmeyi başaran Konyaspor Basketbol karşısında Beşiktaş, zaman zaman oyuna ortak olsa da skor üstünlüğünü kazanamadı ve yeşil-beyazlılar mücadeleyi 90-82 kazandı. Karşılaşmayı Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve yönetim kurulu üyeleri de izledi.

‘FATİH ÖZGÖKÇEN TAKIMI TEBRİK ETTİ’

Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen, Beşiktaş’ı deviren AYOS Konyaspor’u tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Basketbol Ligi’nin ilk haftasında temsilcimiz AYOS Konyaspor Basketbol İstanbul’da deplasmanda Beşiktaş’a konuk oldu. Beşiktaş’ı 90-82 mağlup eden Konyaspor Basketbol Takımı’nı tebrik etti. Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, 90-82 kazanılan Beşiktaş galibiyetinin ardından sosyal medya hesabından takımı galibiyetleri için kutladı. Özgökçen, “Süper Lig'e galibiyetle başlayan AYOS Konyaspor Basketbol Takımımızı tebrik ediyorum. Önümüzdeki hafta sahamızda oynayacağımız TOFAŞ maçına tüm taraftarımızı bekliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim