Konyaspor’un Yeni Malatyaspor’a mağlup olduğu maçın ardından açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Aykut Kocaman, “Bırak girsin Serkan, atabiliyorsa atsın” diyerek kırmızı kart gören Serkan Kırıntılı’ya tepki gösterdi. Kocaman açıklamasında, “Öncelikle başlangıçta maç öncesinde uzun zamandır şikayet demiyim ama tespit olarak söylemek lazım özgüvenimizin kırılganlık yapımızın kazandığımız maçlardan sonra da kaybettiğimiz maçlardan sonra biraz daha kendimize geleceğimiz ve bunu pekiştireceğimiz bir maçtı. Aynı zamanda birbirine çok yakın puan tablosunda. Haftaya başlarken pozisyonumuzu koruma açısından kazandığımız takdirde alt taraftaki takımlarla birkaç puan fark açabileceğimiz bir maçtı. Uzun zamandır futbol hayatımda görmediğim bir durumla başladık. En kötüsü diyemem ama en kötülerden bir tanesi. Top sende santra ile beraber herhalde 25-30 saniye gelen top. Ciddi hata. Şundan dolayı ciddi diyorum esas itibarıyla ben yıllarca futbol oynadım. Boş kaleye de atamadım bir sürü kaçırdım bir sürü hatalar yaptım. Bu oyunlar hata oyunu ama bu hatalar içinde Serkan seviyesinde bir oyuncunun bunu yapmasına şaşırdım. Biz geriye düştüğümüz maçları çevirebiliyoruz. Atabiliyorsa atsın, bırak girsin. Yine çevirebilirsek çeviririz. Sonra hatalarımızı yine gözden geçiririz. Son 2 maçta geriye düştük ama bu maçları çevirdik. Bu olabilir. Zamanlama hatası olabilir, bırak girsin atabiliyor atsın sonra oyuna başlarız çevirebilirsek çevirebiliriz. Çeviremezsek hatalarımızı konuşuruz. Bugün taraftarımız maçın büyük bölümünde bize destek verdi. Anlayarak verdikleri reaksiyon önemliydi. Bu destek maçın yaratacağı tahribatı önlediler. Onlara teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
KONYASPOR TARAFTARINI ÇOK SEVİYORUM
Maçın ardından açıklamalarda bulunan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın ise, “Özellikle ilk yarı oynanan oyundan hiç memnun değilim. 10 kişiye karşı hiç iyi oynamadık ancak rakibin 10 kişi kalması hemen oyunun başında şok etkisi yarattı. Bizi de etkiledi, oyuncularımızı da etkiledi. Enteresan bir durum bu. Devre arasında oyuncularla biraz konuşmak zorunda kaldık, sert bir konuşma oldu. İkinci yarıda mutlaka ikinci golü bulmamız gerekiyordu, böyle maçlar tehlikeli. Çünkü çok koşan bir takım, 90 dakika boyunca 10 kişi oynamalarına rağmen çok iyi koştular, çok iyi mücadele ettiler. Onları da tebrik etmek lazım. Rakibin 10 kişi kalması ve bizim hemen ardından 1-0 öne geçmemiz tabii beklediğimiz bir durum değildi. Oyun içerisinde her türlü şeyler olur, oyunun başından bunları kestirmek mümkün olmuyor. Bir o kadar da maç kazanmak zor, hem içeride hem dışarıda fark etmiyor ligde maç kazanmak çok zor.
Konyaspor taraftarı ile olan bağım hiçbir zaman bozulmaz. Çünkü bizim ilişkimiz menfaate bağlı bir bağ değil. Burada çok zor günler yaşadık, burada çok zor bir sezon geçirdik. Yaklaşık 3-4 aylık bir süreç bize 3-4 sene gibi geldi. Çalışırken çok zor bir pozisyonda takımı aldık, Allah'ın izniyle birlikte kümede kaldık. Taraftarın vefa gösterisi beni çok duygulandırıyor. Onlar her zaman benim kalbimde olacak. Konyaspor taraftarını çok seviyorum. Nerede olursam olayım Konyaspor taraftarı benim kalbimde olacak. Ayrıca ben Konya'ya geldiğim zaman kendimi deplasmanda hissetmiyorum, o yüzden bunun mutluluğunu yaşıyorum hepsine çok teşekkür ederim, hepsinden Allah razı olsun” dedi.
SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim