Konya'da düzenlenen 12. Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Karate Şampiyonası'nın açılış seremonisi, organizasyonun ikinci gününde gerçekleştirildi. Karatay Uluslararası Spor ve Kongre Merkezi'ndeki organizasyona katılan 105 ülkeden bin 850 sporcu, ülke bayraklarıyla tatamiye çıkarak seyircileri selamladı.

Lansmanda konuşan Konya Valisi Vahdettin Özkan, Dünya Karate Şampiyonası için gelen Konya’ya gelen sporcuları ağırlamaktan ötürü son derece büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Özkan, “Böyle bir organizasyonun Konya’da olmasından dolayı büyük memnuniyet duyuyorum. Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen Dünya Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinos'a ve Türkiye Karateciler Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz’a teşekkür ediyorum. Dünya Karate Şampiyonası’nın düzenlenmesinde Gençlik ve Spor Bakanlığımızın da önemli katkıları oldu. Şehrimizde bu kadar çok sporcunun bulunmasından dolayı çok mutlu ve huzurluyuz. İnşallah her biriniz güzel vakit geçirir. Konya tarihi, kültürü, ekonomisiyle ve spor yatırımlarıyla çok önemli bir şehir. Tüm sporculara başarılar diliyorum” dedi.

‘TÜRK SPORU GELİŞİYOR’

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz ise Türk sporunun önemli bir aşama kaydettiğini anlattı. Türkiye’nin spor ülkesi olduğuna işaret eden Uğuz, “Sporda başarılı bir ülke olarak böyle organizasyonlara ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Çok uzaklara değil, gençlik yıllarıma döndüğümde, bu tarzda bir organizasyona değil ev sahipliği yapmak, katılmak bile hayaldi. Balkan şampiyonalarında, 7-8 ülkenin katıldığı, gümüş ve bronz madalya aldığımızda ülkece sevindiğimiz günleri hatırlıyorum. Şimdi ise buradaki gibi 100'den fazla ülkenin katıldığı, böyle muhteşem bir organizasyonda 5 altın madalya finaline çıkacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

KARATE BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

Karatenin uluslararası olarak önemli bir branş olduğunu kaydeden Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, “Türkiye için karate ayrı bir yere sahip.  Tokyo Olimpiyatları'nda 4 madalya ile gösterdik. Geçmiş dönemde Türkiye’nin yine karatede önemli başarıları oldu. Organizasyonun Konya’da kusursuz bir şekilde düzenlenmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Türkiye Karate Federasyonu’muz ve Dünya Karate Federasyonu’nun ciddi çabaları oldu. Konya spor yatırımlarıyla ön plana çıkan bir şehir. Türkiye bir spor ülkesi haline gelmiştir. Salonda daha aydınlık bir dünyanın gençlerini görüyorum. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Konya’ya hoş geldiniz. İyi ki, buradasınız” şeklinde konuştu.

Milli atletler madalyaları topladı Milli atletler madalyaları topladı

‘KARATE EVREN BİR SPOR’

Konya’da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Dünya Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinos, “Konya’da ilk defa bulunmuyorum, bu üçüncü gelişim. Ağustos’ta İslami Dayanışma Oyunları’nda Konya’daydım. Şehir otoriteleriyle görüşme fırsatı buldum, gerçekten destekleri için çok teşekkür ediyorum. Karate Federasyonunun tüm çabalarının çok güzel olduğunu düşünüyorum. Başkan Aslan ve Türk karatesine tüm desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 100’den fazla ülkeden, çeşitli kıtalardan insanlar burada. Nerdeyse 2 bin sporcu, 100’e yakın hakem, yüzlerce koç, yüzlerce yarışmacı karatenin evrenselliğini gerçekten gösteriyorlar” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim