Meram Belediyespor Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası’na damga vurgu. Geleneksel Türk Okçuluğu Minikler, Yıldızlar ve Gençler Türkiye Şampiyonası’nda rüzgâr gibi esti. Hem bireysel hem takım oyunlarından madalyalarla dönen kulüp sporcularını tebrik eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, tüm Meram gençliğini milli sporumuz olan okçuluğa davet etti.

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu tarafından düzenlenen Minikler, Yıldızlar ve Gençler Türkiye Şampiyonasında, Meram Belediyespor rüzgârı esti. 883 sporcunun katılımı ile gerçekleşen şampiyonadan, kulüp sporcuları hem bireysel müsabakalardan hem de takım oyunlarından madalyalarla döndüler. 10-11 yaş kızlarda Elif Temel ve 12- 13 yaş erkeklerde Eymen Doğaner Türkiye Şampiyonu olurlarken, bireysel yıldızlarda Muhammed Ramazan Çelik Türkiye 3.’sü oldu. Türkiye takımlar atışlarında ise 12-13 yaş grubunda Meram Belediyesporlu okçular Eymen Doğaner, Salih Ekmekçibaşı ve Atilla Ertürk Türkiye 2.si olurken, yıldızlar takımlarda Emir Soydan, Yahya Kerem Öz ve Muhammet Mustafa Özer Türkiye şampiyonluğuna uzandı.

‘GENÇLERİMİZİ DAVET EDİYORUM’

Meram Belediyespor’un pek çok spor dalında olduğu gibi geleneksel Türk okçuluğunda da adını altın harflerle yazdıracak başarılara imza attığını ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Türkiye Şampiyonası’nda alınan başarılı sonuçlarla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Geleneksel Türk okçuluğunun, her geçen gün büyüyen, gelişen ve ilerleyen bir spor dalı olmasından dolayı büyük mutluluk yaşıyoruz. Çünkü bu bizim milli sporumuz ve bize ait unsurlar taşıyor. Biz de ata sporumuz olan okçuluğu gelecek nesillere aktarabilmek, yaşatmak ve yaygınlaştırmak adına elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz. Bu gayretimizin meyvelerini sporcularımızın başarıları ile alıyoruz. Kulüp sporcularımız her şampiyonada olduğu gibi Türkiye Şampiyonası’nda da başarılı oldular. Her birini tebrik ediyor, alınlarından öpüyorum. Onların yetişmesinde emeği geçen antrenörlerine ve ailelerine de özellikle teşekkür ediyorum. Bu vesile ile milli sporumuz olan okçuluğa bütün gençlerimizi davet ediyorum.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim