Süper Lig’de tarihinin en iyi sezonlarından birini geçiren İttifak Holding Konyaspor, bu sezon stadyumunu doldurmakta zorlanırken, birçok taraftar aşı problemini öne sürerek tribünlerde takımını destekleyemedi. TFF, dün yaptığı açıklamada stadyumlara girişte aşı, HES kodu ve yaş sınırını kaldırırken Konyaspor Kulübü, taraftarları yarın oynanacak Galatasaray maçında tribünleri doldurmaya davet etti

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu’nun 28.haftasında yarın sahasında Galatasaray’ı konuk edecek İttifak Holding Konyaspor, ligdeki kötü gidişatını sonlandırmak isterken ikincilik koltuğunu da sağlama almak istiyor. 4 maçtır kazanamayan Yeşil-Beyazlılar taraftarının da desteğini alarak İstanbul ekibini mağlup etmeyi planlıyor. Bu sezon tribünleri Fenerbahçe, Adana Demirspor ve Beşiktaş maçları dışında dolduramayan Konyaspor taraftarlarına müjde verildi. Aşı olmakta ikilemde kalan birçok taraftar, takımlarını tribünlerde destekleyemezken, Türkiye Futbol Federasyonu aldığı kararlar doğrultusunda kısıtlamaları kaldırdı. Stadyuma girmek için Aşı şartı, HES kodu ve 12 yaş ve altı çocukların girmesi yasakken, alınan kararlarla bu sınırlandırmalar kaldırıldı. Üst sıralara oynadığı sezonda tribünlerin doluluk oranını Nalçacılılar Grubu ön plana çıkarırken,  tribünlerin geri kalan kısmının birçoğunda boşluklar dikkat çekiyordu. Kaldırılan sınırlamaların ardından yarın oynanacak Konyaspor-Galatasaray karşılaşmasında tribünlerin ne oranda dolacağı merakla beklenirken, hem Konyaspor Kulübü hem de Nalçacılılar, resmi sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla taraftarları maça davet etti.

AŞI, HES KODU VE YAŞ SINIRI KALKTI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Sağlık Kurulu, müsabakalara HES Kodu sorgulaması yapılmadan seyirci alınacağını duyurdu.

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, 12 yaş sınırının da kaldırıldığı belirtilerek, sporcular ile kulüp çalışanlarının Kovid-19 sağlık tedbirleri ve uygulamaları sorumluluğu kulüp yetkilileri ile sağlık ekiplerine devredildiği ve maçlarda sağlık tedbirleri kontrolörleri görevlendirilmeyeceği aktarıldı.

Kulüp doktorlarının müsabaka öncesi yapılan organizasyon toplantısına katılma zorunluluğunun da kaldırıldığına yer verilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"TFF Sağlık Kurulu olarak ülkemizin Kovid-19 ile mücadelesine önderlik eden ve Türk futbolunun her daim yanında olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, tüm teknik ve teknolojik imkanları ile bilgi paylaşımı ve destekleri sayesinde sürecin aksaksız yönetilmesini sağlayan başta Sayın Sağlık Bakanımız olmak üzere tüm bakanlık yetkililerine, müsabakaların oynanmasına katkıda bulunan diğer tüm bakanlarımız ve yetkililere, pandeminin başlamasından bugüne kadar Kovid-19 Sağlık Tedbirleri ve Uygulamaları sürecinde, pandemi sebebiyle futbolumuzun marka değerine zarar gelmeden, adil yarışma ortamı zedelenmeden ve büyük sağlık sorunları yaşanmadan müsabakaların devam etmesi için çaba harcayan değerli kulüplerimizin vefakar sağlık ekiplerine, her aşamada yanımızda olan ve destekçimiz olan Sayın TFF Başkanımız ve yönetim kurulumuza teşekkürlerimizi sunuyoruz."

KONYASPOR ÇAĞRIDA BULUNDU

Önceki gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açık alanlarda mesafe kuralına uyarak maske takılmayabileceğini ve HES kodu uygulamasının kaldırıldığını açıkladıktan sonra Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu da harekete geçerek stadyumlardaki sınırlamayı kaldırdı. Taraftarlar aylardır bu haberi beklerken, Konyaspor Kulübü resmi sosyal medya hesabından çağrıda bulundu. Yarın sahasında kritik bir karşılaşmaya çıkacak olan Anadolu Kartalı, Galatasaray’ı konuk ederken destek istedi. Yapılan açıklamada, “Aşı şartı yok! HES kodu yok! Büyük Konyaspor Taraftarı, şimdi evimizde buluşma zamanı.” ifadeleri kullanıldı. Sezon başından bu yana MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’ndan Nalçacılılar, önderliğinde rakip takımlar üzerinde baskı oluşturan Konyaspor, Galatasaray maçı ile birlikte ve kalan haftalarda stadını doldurarak rakiplere sahayı dar etmek istiyor.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim