Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor’da önceki günlerde yapılan koronavirüs vakaları taraftarı endişelendirdi. Son yapılan testlerde ise korkulan olmadı ve sonuçlar yüzleri güldürdü. Yeşil-Beyazlılarda yapılan son testlerde koronavirüs vakalarına rastlanmazken, son edinilen bilgilere göre 4 futbolcunun koronavirüs olduğu öğrenildi. Bunun yanı sıra Ahmet Çalık’ın son testinin de negatife dönüşmesi teknik heyeti sevindirdi.

AHMET ÇALIK NEGATİFE DÖNDÜ

Süper Lig’in 8. Haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşan İttifak Holding Konyaspor’da maç öncesi yapılan koronavirüs testlerinde deneyimli stoper Ahmet Çalık’ın testi pozitif çıkmıştı. Kovid-19 testi pozitif çıkan Ahmet Çalık Fenerbahçe maçında oynayamamış ve onun yerine Adil Demirbağ Fenerbahçe karşılaşmasında forma giymişti. Öte yandan milli arada yapılan testlerde Konyaspor’da vakalar artarken, sevindirici haber Ahmet Çalık’tan geldi. 26 yaşındaki stoperin son yapılan testi negatife döndü.  

SAYI ARTARSA HÜKMEN KARARI

Bugüne dek sadece Ziraat Türkiye Kupası’nda uygulanan ‘A takım listesindeki oyuncu sayısı Covid-19 nedeniyle 14’ün altına inerse müsabaka ertelenmeyecek; karşılaşmaya çıkamayan takım hükmen mağlup sayılacak’ maddesinin Süper Lig’de de yürürlüğe girmesi konusunda görüş birliğine varıldığı belirtildi. Kulüpler Birliği ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Covid-19 pandemisi nedeniyle olağanüstü koşullarda oynanan 2020-21 sezonunda bir ilke daha imza atmak üzere...

TFF KARAR VERECEK

TFF ve kulüpler, bugüne dek sadece Ziraat Türkiye Kupası maçlarında uygulananan ‘A takım listesindeki oyuncu sayısı Covid-19 nedeniyle 14’ün altına inerse müsabaka ertelenmeyecek; karşılaşmaya çıkamayan takım hükmen mağlup sayılacak’ maddesinin, Süper Lig’de de uygulanması konusunda görüş birliğine vardı. Söz konusu düzenlemenin önümüzdeki günlerde TFF Yönetim Kurulu toplantısında görüşülüp karara bağlandıktan sonra hayata geçmesi bekleniyor.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim