Altay karşılaşmasına ilk 11’de başlayan ve başarılı bir performans sergileyen Barış Yardımcı ve Zymer Bytyqi maç sonunda açıklamalarda bulundu. Barış, birlik içinde oynadıkları sürece bir sorun yaşayacaklarını düşünmediğini ve ligi iyi bir noktada bitirmek istediklerini ifade ederken, Zymet Bytyqi ise zor bir maça çıktıklarını ancak kazandıkları için mutlu olduğunu belirtti

Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor, Ahmet Çalık Sezonu’nun 23.haftasında deplasmanda karşılaştığı Altay’ı Ahmed Hassan’ın penaltıdan attığı golle 1-0 yenerek zirve yarışını sürdürdü. Yeşil-Beyazlılarda maçın dikkat çeken isimleri Barış Yardımcı ve Musa Çağıran olurken, taraftarlar söz konusu oyunculara sosyal medyadan övgüler yağdırdı.

BARIŞ YARDIMCI VE MUSA ÇAĞIRAN ALKIŞ TOPLADI

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig’in 23.haftasında deplasmanda karşılaştığı Altay’ı 1-0’lık sonuçla mağlup ederken, karşılaşmada Barış Yardımcı ve Musa Çağıran’ın performansı beğeni topladı.

Konyaspor’da Nejc Skubic geçtiğimiz hafta iç sahada oynanan Adana Demirspor karşılaşmasında sarı kart görmesiyle cezalı duruma düşmesiyle Altay maçında sağ bekte kimin oynayacağı merak konusu olmuştu. Barış Yardımcı’nın hafif sakatlığının bulunması teknik heyeti düşündürürken, 29 yaşındaki futbolcu son antrenmanda takımla çalışarak oynayabileceğini teknik heyete iletti. Altay maçına 11’de başlayan ve sağ bekte görev alan Barış Yardımcı, 91 dakika sahada kalırken başarılı performansıyla alkış topladı. Altay’ın sol kanat oyuncusu Martin Rodriguez ve ikinci yarıda oyuna dahil olan Daouda Bamba’yı iyi savunan Barış, ilerleyen süreçler adına da olumlu bir mesaj verdi. 29 yaşındaki sağ bekin bu performansının ardından taraftarlar Barış’a övgüler yağdırdı.

Öte yandan Konyaspor, Altay maçına bir talihsizlik yaşadı. Anadolu Kartalı’nda sağ stoper Adil Demirbağ, karşılaşmanın 19.dakikasında Altaylı Cesar Pinares’in sert müdahalesine maruz kalırken, kendisini bir süre denedikten sonra karşılaşmanın 29.dakikasında sakatlanarak oyundan çıktı. Yabansı sınırlamasından sonra oyuna bir yerli oyuncu koymak mecburiyetinde olan Konyaspor’da oyuna Musa Çağıran girerek sağ stopere geçti. Maçın kalan dakikalarında Musa-Abdülkerim ikilisi stoper hattını oluştururken her iki oyuncuda başarılı bir performans ortaya koydu. Özellikle orta saha oyuncusu olan Musa Çağıran’ın stoperdeki performansı alkış kazanırken tecrübeli futbolcu, Altaylı hücumculara nefes aldırmadı.

SEZONU İYİ BİR YERDE BİTİRMEK İSTİYORUZ

Karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulunan Barış Yardımcı, Ahmet Çalık’ı unutmayarak sözlerine başladı. Barış, “Hayatta maçlardan daha önemli şeyler var. Ahmet Çalık kardeşimizi kaybedeli 2 hafta oldu. Müslümanın kimliği vefat eden kardeşimizi yad etmektir. Biz kardeşimizi bir yandan yad ederken bir yandan da dua ediyoruz. İçimizde buruk bir sevinç var. Kazandığımız son iki maçı keşke Ahmet ile kazansaydık ama takdiri ilahi tecelli etti. Kardeşimiz aramızda yok. Biz onun yerine mücadeleye devam edeceğiz. Çünkü Ahmet kişiliyle, çalışkanlığıyla ve mücadelesiyle örnek bir sporcuydu. Onun bize bıraktığı mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

Karşılaşmayı değerlendiren 29 yaşındaki sağ bek, “Maça gelecek olursak ligde kompakt bir futbol oynayan ve bunu becerebilen takımlardan biriyiz. Birlik içinde oynadığımız sürece bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyoruz.  İçerde ve dışarda hangi takım olursa olsun biz birlik beraberlikle devam ettiğimiz sürece bu yolun sonu neresi olur bilmiyorum ama ligi iyi yerde bitirmek istiyoruz. Bizim ve taraftarlarımızın buna ihtiyacı var. Çok güzel bir hava yakaladık. İnşallah Allah’ta izin verirse teknik heyet, futbolcular ve yönetimimiz olarak sezonu iyi yerde bitirmek için çalışacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

DAHA ÇOK GOL ATABİLİRDİK

Konyaspor’un Kosovalı kanat oyuncusu Zymer Bytyqi, 1-0 kazanılan Altay maçı sonrasında kulübün Youtube hesabına konuştu. Karşılaşmayı değerlendiren Zymer, “Zor bir maça çıktık. Altay takımı bize karşı iyi mücadele etti. Bizde onların bu baskılı oyununa karşı iyi direndik. İkinci yarıya ise iyi başladık ve maçı kontrol altına aldık. Maç 1-0 bitti ama daha çok gol atabilirdik. Sonuçta galip geldiğimiz için mutluyum.” ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim