İttifak Holding Konyaspor, ligin 28.haftasında sahasında oynayacağı Galatasaray maçına odaklandı. Son olarak Alanyaspor deplasmanında 5-1’lik sonuçla mağlup ayrılan Anadolu Kartalı, gözünü İstanbul ekibine dikti. Ligde 4 maçtır kazanmayan Konyaspor, 2 hafta öncesine kadar ligde kalma planları yapan Galatasaray karşısında 3 puan hesapları yapmaya başladı

Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor, ligin 28.haftasında evinde oynayacağı Galatasaray maçının hazırlıklarına başladı. Tarihinin en iyi sezonlarından birini geçiren ve oynadığı 27 maç sonunda 14 galibiyet, 7 beraberlik ve 6 mağlubiyet alan Yeşil-Beyazlılar 49 puanı hanesine yazdırırken, ikinci sırada bulunuyor. Ligin ilk yarısında fırtınalar estiren ancak sezonun ikinci yarısında duraksamalar yaşayan Anadolu Kartalı, çıkış maçı olarak Galatasaray karşılaşmasını hedef aldı. Ligde 4 maçtır galip gelemeyen ve hayal kırıklığı yaratan Konyaspor, sezonun ilk yarısında deplasmanda şanssız bir şekilde mağlup olduğu İstanbul temsilcisi karşısında 3 puanın hesaplarını yapıyor.

ÖNCELİK TAKIM SAVUNMASINDA

Sezon başından bu yana kompakt oyun anlayışıyla dikkat çeken Konyaspor, son haftalardaki performansıyla alışılmış kimliğinden uzaklaştı. Ziraat Türkiye Kupası son 16 Turu’nda deplasmanda oynadığı Karagümrük karşılaşmasından sonra dalgalanmalara yaşayan Yeşil-Beyazlılar, gerek skor gerekse de oyunsal anlamda sorunlar yaşarken, savunmasına hata verdi.  2 hafta öncesine kadar ligin en az gol yiyen takımı olan Anadolu Kartalı, Kasımpaşa, Başakşehir ve Alanyaspor maçlarında kalesinde 11 gol görerek ligin en az gol yiyen üçüncü takımı konumuna düştü. Bu doğrultuda antrenmanlarda önceliğini takım savunmasına veren Konyaspor teknik patronu İlhan Palut, oyuncularını sık sık uyararak maç içinde kırılmaları en aza indirmeyi planlıyor.

AMİR DÖNÜYOR

27.haftada Alanyaspor ile deplasmanda oynanan karşılaşmada sarı kart cezasından ötürü oynayamayan Amir Hadziahmetovic, Galatasaray karşılaşmasıyla beraber tekrardan formasına kavuşmaya hazırlanıyor. Takımın beyni konumunda olan Bosna Hersekli futbolcu, hem savunmada hem de hücumda bir köprü olurken, performansıyla göz kamaştırıyor. Geçen sezona kıyasla pozisyonunda değişiklik yaşanan Amir, hücumsal katkı anlamında geçen sezonki performansını sergileyemezken, takımın az gol yemesinde ve hücum organizasyonlarında yönlendirici görüntüsüyle ön plana çıkıyor.

ÇIKIŞ ARIYOR

Süper Lig’in 24.haftasında sahasında oynadığı Giresunspor karşılaşmasından sonra ligde 4 maça çıkan Konyaspor, söz konusu karşılaşmalardan galibiyetle ayrılamazken, 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik yaşadı. Bu sezon ilk kez bu denli bir duraksama dönemine giren Anadolu Kartalı, Galatasaray maçını çıkış maçı olarak görüyor. 5 Şubat Cumartesi günü sahasında oynayacağı Galatasaray maçında taraftarlarının da desteğini alarak galibiyete uzanmak isteyen Konyaspor, bu sezon iç sahada konuk ettiği İstanbul takımlarına karşı mağlubiyet yaşamadı. Başakşehir, Fenerbahçe, Beşiktaş maçlarından galip ayrılan Yeşil-Beyazlı ekip, Kasımpaşa ile berabere kaldı.

İLHAN ATLI   

Editör: TE Bilişim