İttifak Holding Konyaspor, ligin 14.haftasında pazar günü deplasmanda Gaziantep Futbol Kulübü ile karşı karşıya gelecek. Saat 13.30’da kalyon Stadyumu’nda oynanacak müsabakada hakem, Fırat Aydınus düdük çalacak. Ligde oynadığı son 4 maçı kazanan Yeşil-Beyazlılar, Gaziantep deplasmanından da galibiyetle ayrılarak ligde ilk kez üst üste 5.kez kazanmak istiyor.

Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor, ligin 14.haftasında zorlu bir karşılaşmaya çıkıyor. Yeşil-Beyazlılar, istikrarsız bir gidişatı olan Gaziantep Futbol Kulübü ile deplasmanda karşılaşmaya hazırlanıyor. Pazar günü saat 13.30’da Güneydoğu Anadolu ekibiyle karşılaşacak olan temsilcimiz galibiyet planları yaparken, mücadelede tecrübeli hakem Fırat Aydınus düdük çalacak. Aydınus’un yardımcılıklarını Samet Çiçek ve Mehmet Emin Tuğral yapacak. Karşılaşmada dördüncü hakem ise Oğuzhan Çakır olacak.

HEDEF GALİBİYET

Konyaspor’da, ligin 14.haftasında oynanacak Gaziantep FK maçı öncesinde hedef galibiyet. Ligde oynadığı 13 maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 26 puan toplayan Konyaspor, averajla üçüncü sırada yer alıyor. Oynadığı son 4 lig maçında da rakiplerii mağlup eden Yeşil-Beyazlılar, zirve yolunda hata yapmazken, kırmızı-siyahlı ekip karşısında da hata yapmak istemiyor. Hafta boyunca çalışmalarını sürdüren ve rakibi zaaflarına çalışan Anadolu Kartalı, rakibine de bu sezonki ilk iç saha mağlubiyetini tattırmak istiyor.

MAÇ ÖNCESİ RAKAMLAR

Gaziantep FK ile oynadığı son beş resmi maçın birini kazanabilen Konyaspor (2B 2M), tek galibiyetini geçen sezon Türkiye Kupası'nda sahasında aldı (Ocak 2021'de 2-1).

Gaziantep FK ile oynadığı dört Süper Lig maçında galibiyet alamayan Konyaspor'un (2B 2M) lig tarihinde 5+ kez karşılaşıp mağlup edemediği bir rakibi bulunmuyor.

Bu sezon sahasında oynadığı altı Süper Lig maçında mağlup olmayan Gaziantep FK (4G 2B), bu karşılaşmaların dördünde kalesini gole kapattı.

Süper Lig'deki son dört maçını kazanan Konyaspor, en üst lig tarihindeki en uzun serisini yakalamak için sahaya çıkıyor.

Bu sezon Süper Lig'de Trabzonspor'un (503 dakika) ardından en uzun süre skor avantajıyla oynayan takım olan Konyaspor (487 dakika), öne geçtiği karşılaşmalarda henüz mağlup olmadı (7G 2B). Gaziantep FK ise geride kalan 13 haftalık süreçte geri düştükten sonra sadece 2 puan alabildi (2B 6M).

Bu sezon Süper Lig'de en fazla asist yapan Konyaspor oyuncusu olan Serdar Gürler (4), kariyerinde bir sezonu en fazla beş gol pası vererek tamamladı (2013/14, 2017/18 & 2019/20).

Gaziantep FK Teknik Direktörü Erol Bulut'un Süper Lig kariyerinde Konyaspor'dan (4) daha fazla mağlup ettiği tek rakibi Kayserispor (5).

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim