Konya Büyükşehir Belediyesi hem yaz hem kış okulları projesini başarıyla sürdürürken, spor için yatırımlarına tüm hızıyla devam ediyor. Gençlerin yeteneklerini ortaya çıkarma noktasında birçok gençlik merkezi ve spor yatırımlarını hayata geçiren Konya Büyükşehir Belediyesi bu kez Amatör Spor Kulüpleri için hareteke geçti. Büyükşehir bu kez tam 6,5 milyon lira malzame desteğini kulüpler için harcadı. Bu davranış ise spor kamuoyu tarafından takdirle karşılandı. Atletizm pisti yanında bulunan futbol sahasında düzenlenen programa katılım ise yoğun oldu. Destek ise bu yıl 10 milyon lirayı bulacak.

‘SPOR İÇİN YATIRIMLAR SÜRECEK’

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, spor yatırımlarının devam edeceğini açıkladı. Konya’nın spor başkenti olduğunu kaydeden Altay, bu manada öne çıkmış bir şehir olduklarını ifade ederek, “Konya Büyükşehir Belediyesi olarak 2020 yılında amatör spor kulüplerine 1 milyon liralık destekte bulunmuştuk. 2021 yılında bu desteğimiz 8 milyon liraya çıktı. İnşallah bu yıl toplamda 10 milyon liralık bir destekte bulunmuş olacağız. Sadece  yaptığımız malzeme desteğinin bedeli 6 buçuk milyon lira. Spor’a ve sporcuya yatırımlarımız devam edecek. Konya spor yatırımlarıyla tüm Türkiye’ye örnek olmuştur. İlimiz spor başkenti haline gelmiştir” dedi.

‘KONYA SPOR ALT YAPISIYLA ÇOK GÜÇLÜ’

Konya’nın 2022 İslam Ülkeleri Spor Başkentliğini yürüttüğünü belirten Altay, “İnşallah 2023’te de Dünya Spor Başkenti unvanını şehir olarak taşımış olacağız. Bu yıl yapmış olduğumuz İslami Dayanışma Oyunları, tüm dünyada ses getiren bir organizasyon oldu. İnşallah 2023’te de Konya’mız spor etkinliklerini artırarak devam ettirecektir. Burada logolarını gördüğünüz Spor Konya etkinliği ile merkezin dışındaki 28 ilçede 30 bin çocuğumuzu sporla buluşturmuş olduk. Ayrıca Parkur Konya etkinliği kapsamında özellikle sportif başarının önemli olduğu sınavlara gençlerimizi hazırlıyoruz ve onların sınavlarda başarılı olarak bir meslek sahibi olmalarıyla ilgili önemli bir görev üstlenmiş oluyoruz. Yine 3. sınıf öğrencilerimize yüzme öğretiyoruz, online spor etkinliğimizle binlerce insanımıza spor faaliyetleri yürütüyoruz. Böylelikle her alanda Konya’mızı temsil etmeye devam ediyoruz. Bir diğer mutluluğumuz da Konya artık tesis altyapısıyla neredeyse tüm branşlarda uluslararası standartlara sahip bir il haline gelmiş oldu. Konya olimpiyat altyapısına hazır bir şehir desek yalan söylemiş olmayız, bir doğruluk ifadesi olur. Konya tesisleriyle birlikte Türkiye’nin en önemli spor şehri haline kavuşmuş oldu” diyerek düşüncelerini aktardı.

‘GENÇLERİ SPOR İÇİN TEŞVİK EDİYORUZ’

Konya’nın amatör sporuna destek olmak ve gençleri spora teşvik etmek için gereken tüm katkıyı sağladıklarına işaret eden Başkan Altay, “.Aslında bizim yaptığımız şey, gençlerimize bir teşvik. Onların sporla hayatlarının tüm zamanında bir başlangıç yapmalarını sağlamak. Amatör spor kulüp yöneticilerimize, antrenörlerimize ve tüm gençlerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

‘KONYA SPOR NOKTASINDA ÖRNEK ŞEHİR’

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay, ise Konya’nın spor noktasında gurur duyulan bir şehir olduğunu söyledi. İslami Dayanışma Oyunları’nın Konya’da düzenlendiğini hatırlatan Ay, bu dev organizasyonda Konya’nın başarıyla ev sahipliği yaptığına dikkat çekerek, “Biliyorsunuz 2022 yılında Konya, büyük organizasyonlara ev sahipliği yaptı. Bunlardan bir tanesi de İslami Dayanışma Oyunları oldu. 56 ülkeden 4200 tane sporcunun yer aldığı İslami Dayanışma Oyunları’na Konya, Büyükşehir Belediye’mizin öncülüğünde ev sahipliği yaptı. Gerçekten gurur ve onur duyduk. 25 Ekim tarihinde Dünya Karate Şampiyonası Konya’da yapılacak. 109 ülkenin 1000’e yakın sporcusunun katılacağı bu organizasyon Konya’mızın ev sahipliğinde yapılacak. Konya, 2023 yılı içerisinde de büyük organizasyonlar yapacak. Büyükşehir Belediye Başkanımıza spora ve bizlere verdiği destek için teşekkür ediyorum. Tüm amatör camiamızı ve Konya’mızı gururlandıran Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığınız hayırlı olsun, Allah utandırmasın” diye konuştu.

‘SPORCULARIMIZ ÜLKEMİZİ BAŞARIYLA TEMSİL EDECEKTİR’

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin spora önemli destekler verdiğini anlattı. Şahin,  “İlimizde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinin ve sporcularının ödüllendirilmesinin Konya’mız adına gelecekte ortaya koyacakları başarıları teşvik edeceği inancındayım. Spor faaliyetlerinin artarak devam etmesi, ülkemizi, uluslararası müsabakalarda başarıyla temsil edecek ve bayrağımızı dalgalandıracak sporcularımızı yetiştirmek için daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda maddi ve manevi desteklerini eksik etmeyen Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Milletvekillerimize, ilçe belediye başkanlarımıza, ASKF Başkanlığımıza, amatör spor kulüplerimize ve sporcularımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim