AYOS Konyaspor Basket’te galibiyet sevinci yaşanıyor. Son zamanlarda galip gelmekte zorlanan ve son periyodlarda yediği talihsiz basketler ile kazanabileceği maçlarda mağlup olan AYOS Konyaspor Basket bu hafta Aliağa Petkim’i mağlup etmeyi başardı. Bu galibiyet camiada büyük sevinç oluştururken, Engin Gençoğlu yönetimindeki Konyaspor Basket üzerindeki şansızlığa ise son vermiş oldu. Taraftarların desteği arkasına alan Konyaspor Basket gösterdiği performansla takdir topladı.

‘MAÇ ÇEKİŞMELİ ANLARA SAHNE OLDU’

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 8. haftasında AYOS Konyaspor Basketbol, Aliağa Petkim’i 89-84 yendi. Müsabaka, iki takımın da karşılıklı sayılarıyla başladı. Periyodun son bölümlerine doğru aldığı ribaundları ve faullerden doğan serbest atışları iyi değerlendiren Aliağa Petkim, ilk çeyreği 23-19 önde kapattı. Arayı daha da açmak isteyen konuk takım, devrenin sonuna doğru farkı 9 sayıya (31-40) kadar çıkardı.

‘KONYASPOR BASKET SAVUNMASIYLA GEÇİT VERMEDİ’

 Yeşil-beyazlılar ise kazanılan faul atışlarını sayıya çevirmekte zorlandı. Aliağa Petkim, soyunma odasına 46-39 üstünlükle gitti. Üçüncü çeyreğe iyi başlayan Konyaspor Basketbol, periyodun başında hızlı hücumlarla farkı kapattı. Bitime 1 dakika kala öne geçen ev sahibi ekip, mücadelenin 3. periyodunu 63-62 önde geçti. Son bölümde etkili savunmayla Aliağa Petkim’in sayı bulmasını engellemeye çalışan yeşil-beyazlılar, farkı bir ara 6 sayıya (70-64) çıkardı. Geriye kalan sürede konuk takımın öne geçmesine izin vermeyen Konyaspor Basketbol, mücadeleyi 89-84 kazandı.

‘OYUNCULARIM BÜYÜK ÖZVERİ İLE OYNADI’

Maç sonu değerlendirmelerde bulunan AYOS Konyaspor Basket’in başarılı Koçu Engin Gençoğlu, galip geldikleri için mutlu olduklarını ifade etti. Gençoğlu, “Son 3 haftadır iyi basketbol oynayıp, kaybetmek takımın üzerinde ister istemez baskı oluşturdu. Bu haftanın başından itibaren 5 oyuncunun sakat ve hasta olması bütün hafta antrenman düzenimizi bozdu. Alex Perez ve Can Altındağ, antrenman yapmadan maça çıktılar ve büyük bir özveri ile oynadılar. Çok önemli bir galibiyet aldık. Bu parantezde takımıza, taraftarlarımıza, açmak istiyorum. Taraftarlarımız bize büyük enerji verdi. İlhan Palut Hocam ve oyuncuları, bize uğurlu oldular. Onlarda ayrıca teşekkür ediyorum” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim