Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonunda 28 hafta geride kalırken İttifak Holding Konyaspor, tarihinin en iyi performansını sergileyerek ikinci sırada yer aldı. Teknik Direktör İlhan Palut’un takımın başına geçmesinden sonra her anlamda toparlanan Yeşil-beyazlı kulüpte en dikkat çekici istatistik ise sakatlık probleminin daha az yaşanması oldu

Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor, ligin 29.haftasında 13 Mart Pazar günü deplasmanda Yukatel Kayserispor ile karşılaşırken, maçın hazırlıklarını tesislerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü. 4 maçlık kazanamama serisinden sonra geçen hafta konuk ettiği Galatasaray’ı 2-0 mağlup eden Anadolu Kartalı, puanını 52’ye çıkarırken, ikinci sıradaki yerini korudu. Oynadığı futbolla taraflı-tarafsız herkesin beğenisi kazanan Konyaspor, kalan 10 haftada minimum hata yaparak ligi ikinci sırada noktalamanın hesaplarını yapıyor. Trabzonspor ile farkın açılmasından sonra hedefini ikincilik ve Şampiyonlar Ligi olarak belirleyen Yeşil-Beyazlı ekip, bu doğrultuda hazırlıklarını sürdürürken, üst üste iki deplasman karşılaşmasında önce Kayserispor sonrasında ise Fenerbahçe ile karşılaşacak. Bunun yanı sıra Teknik Direktör İlhan Palut’un takımın başına gelmesinden sonra oyun formatının yanı sıra, mental ve fiziksel olarak da ligde birçok takımın üzerinde yer alan Konyaspor, bu sezon ligin en az sakatlık problemi yaşayan takımı olarak göze çarptı.

SAKATLIK PROBLEMİ EN AZA İNDİ

Süper Lig’de aralıksız olarak 9 yıldır mücadele eden İttifak Holding Konyaspor, tarihinin en iyi sezonlarından birini geçirmesinin yanı sıra nadir sakatlık problemi yaşadı. Teknik Direktör İlhan Palut’un takımın başına geçmesiyle birlikte çıkışa geçen Yeşil-Beyazlılar, sezon başında sağlam bir kamp süreci geçirirken, sezona da fırtına gibi başladı. Sezon başladığında fizik olarak birçok takımın önünde yer alan Anadolu Kartalı, diğer takımlar toparlanana dek ilk haftalardaki maçlarını antrenman seviyesinde geçirerek galibiyetlere ulaştı. Geçen sezon Diomande, Musa Çağıran, Artem Kravets, Barış Yardımcı, Eray Birniçan, Alper Uludağ, Samuel Eduok, İbrahim Sehic, Amir Hadziahmetovic ve Ahmet Çalık gibi isimleri sakatlıklara kurban veren temsilcimizde bu sezon sakatlık problemlerinin çoğu darbeye bağlı olarak yaşandı.

Sezon başı hazırlıklarını tesislerinde açan ve sonrasında Erzurum’a kampa giren Konyaspor uzun 1,5 aylık kamp süreciyle yeni sezona hazırlandı. Kampta teknik direktör İlhan Palut ve ekibi, çetin antrenmanlar yaparken, oyuncuları 2021-2022 sezonuna hazır hale getirdi.

ARKA PLANDAKİLERE ALKIŞ

Konyaspor’un teknik heyetinde görünmeyen bir çok isim yer alırken, bilinen isimler teknik direktör İlhan Palut ve yardımcı antrenör Osman Demir olarak göze çarptı. Takımın arka planında duran sezon başı ve sezon ilerlerken, antrenman düzenlemeleri, futbolcuların sağlık ve her türlü ihtiyaçları ile ilgilenen teknik kadro Yeşil-Beyazlıların bu sezon az sakatlık yaşamasına önemli katkıda bulundu.

Teknik Direktör İlhan Palut’un yanı sıra yardımcı antrenörler Osman Demir ve Erkan Akkoç, kaleci antrenörü Bekir Arpacı, Atletik Performans Antrenörü Çağatay Turan, Maç ve Performans Analizi Antrenörü Hacı Çetin, Doktor Gökhan Özhan, Fizyoterapist İlker Arıbaş, Beslenme Uzmanı Emre Göktepe, Masörler Mustafa Övüş, Mehmet Can, İsmail Bostan ve Fatih Tobakçakal’ın teknik kadrodaki görevleri ve futbolcularla iletişimi bu denli az sakatlıkların yaşanmasına neden oldu. Bunun yanı sıra futbolcularında kendilerine iyi bakması takımı eksik bırakmadı.

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim