Çumra Türkmenkarahüyük okulu sportif alanda elde ettikleri başarılarla ön plana çıktı. Okul Müdürü ve Beden Eğitimi Öğretmeni Cansu Ceylan, yaptığı açıklamada “Okulumuz köy okulu ve benden önce beden eğitimi öğretmeni olmamasından dolayı spora yatkınlığı yoktu. Şimdi ise durum farklı. 60 öğrenci mevcudumuz var ve çocuklarımın hepsi en az bir branşta okul sporlarına katılım gösteriyorlar.” dedi.

Çeşitli alanlarda faaliyet gösterildiğini belirten Çumra Türkmenkarahüyük okulu Müdürü Cansu Ceylan, “Okul sporlarına atletizm, badminton, masa tenisi, bocce, dart, hokey, floor curling, ragbi branşlarında katılım gösterdik. Bu sezon da 5 branş ve 17 okul takımımız ile müsabakalarda yer aldık. Katıldığımız tüm branş ve kategorilerde çoğu Konya birinciliği olmak üzere derece elde etme başarısını gösterdik. Köy ve ilçe halkı da bu başarılarımıza alıştı, bizler artık ortada alınacak bir kupa varsa biz o kupanın talibi değiliz sahibiyiz’ felsefesiyle hareket ediyoruz. Çocuklarımızın özgüvenlerinde spor sayesinde gözle görülen bir artış oluyor. Spor sadece fiziksel sağlığı değil mental sağlığı ve sosyal hayata da olumlu etkiler veriyor. Çevreden güzel tepkiler alıyoruz. Desteklenmek emek veren herkesi mutlu eder.” ifadelerini kullandı.

Ceylan, şu sözlerle sürdürdü: “Şimdiye kadar 2018’de kız takımımızla 2019’da da erkek takımımızla Ragbi (Flag Futbol) Türkiye Şampiyonluğu elde ettik. Pandemi dolayısıyla verilen mecburi aradan sonra "Son Şampiyonlar" unvanımızı korumak için 23 Mayıs’ta Trabzon'da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına Konya'yı temsilen yine biz katılacağız. Bu sefer 3 takımımız da Konya birinciliği elde etti ve daha kalabalık bir ekiple yola çıkacağız. Yolumuz uzun, sorumluluk bilincimiz yüksek, şehri temsil etmenin gururunu yaşıyoruz ve kazanma inancımız tam.”

Çumra Türkmenkarahüyük okulunun bu sezon katıldığı müsabaka dereceleri şu şekilde;

BOCCE

Yıldızlar Erkek Konya üçüncüsü

Yıldızlar Kız Konya Şampiyonu

Küçükler Erkek Konya Şampiyonu

Küçükler Kız Konya Şampiyonu

FLOOR CURLİNG

Yıldızlar Kız Konya Şampiyonu

Konyaspor’dan ‘ADALET’ açıklaması! Konyaspor’dan ‘ADALET’ açıklaması!

Yıldızlar Erkek Konya Şampiyonu

Yıldızlar Karma Konya Şampiyonu

HOKEY

Yıldızlar Kız Konya Şampiyonu

Yıldızlar Erkek Konya üçüncüsü.

Küçükler Kız Konya üçüncüsü

Küçükler Erkek Konya Şampiyonu

GOLF

Yıldızlar Kız Konya Şampiyonu

Yıldızlar Erkek Konya Şampiyonu

RAGBİ

Yıldızlar Kız Konya Şampiyonu

Yıldızlar Erkek Konya Şampiyonu

Küçükler Kız Konya ikincisi

Küçükler Erkek Konya Şampiyonu

SPOR SERVİSİ