BAL’da bu sezon önemli bir çıkış yakalayarak oynadığı 6 maç sonunda 13 puan toplayan Akşehirspor’da moraller yerinde. Kırmızı beyazlılar, uzun bir aranın ardından ligin üst sıralarında kendine yer buldu. Konya ekibi, 7 hafta sonunda bir hafta BAY geçmesine rağmen ligde 3.sırada yer aldı. Akşehirspor, bu sezon yakaladığı çıkışı sürdürerek sezon sonunda 3. Lig’e yükselmek istiyor. Kırmızı beyazlı takım, önceki üç sezon boyunca Play – Out maçı oynayarak Bölgesel Amatör Ligi’nde kalmayı başarmıştı.

 BU HAFTA RAKİP KIRŞEHİR

Geçtiğimiz hafta evinde konuk ettiği Keçiören Belediyesi Bağlum Spor’u 1-0 ile geçen Akşehirspor, 8.hafta karşılaşmasında Kırşehir Çayağzı Spor deplasmanına gidecek. Pazar günü oynanacak olan mücadele saat 14.00’de başlayacak. Akşehirspor, bu maçı da kazanarak üst sıralardaki yerini sağlamlaştırmak istiyor. Kırşehir Çayağzı Spor, ligde oynadığı 6 maçta aldığı 2 galibiyet 1 beraberlikle 7 puan topladı ve 9.sırada yer alıyor.

SARAYÖNÜ ÇIKIŞA GEÇTİ

Bölgesel Amatör Ligi’ni tecrübeli takımlarından Sarayönü Belediyespor, bu sezon 6. Grup’ta lige istediği başlangıcı yapamamıştı. Sonrada çıkışa geçen yeşil siyahlılar geçtiğimiz hafta Konya derbisinde Karapınar Belediyespor’u 2-0 yenerek puanını 8’e yükseltti. Oynadığı 6 maçta 2 galibiyet 2 beraberlik alan Sarayönü Belediyespor, 7.hafta sonunda kendisine 7.sırada yer buldu. Konya ekibi, Pazar günü Yeniçağa deplasmanına gidecek. Ligin alt sıralarında bulunan Yeniçağa ile oynanacak olan mücadele saat 14.00’de başlayacak.

KARAPINAR ÇIKIŞINI SÜRDÜREMEDİ

BAL 6. Grup’ta yer alan bir diğer Konya ekibi Karapınar Belediyespor ise ligdeki ilk sezonunda iyi başlangıç yapmıştı. Karapınar sonraki haftalarda iyi gidişatı sürdüremedi ve son olarak Sarayönü Belediyespor’a 2-0 mağlup oldu. Konya temsilcisi ligin 8.hafta maçında Karaman Belediyespor’u konuk edecek. Bu mücadele Pazar günü saat 14.00’de başlayacak. Yeşil siyahlılar, ligde aldığı 2 galibiyet 1 beraberlik ile 7 puan topladı ve 10.sırada bulunuyor. Karapınar Belediyespor, bir an galibiyet serisi yakalayarak üst sıralara yükselmek istiyor.

MUHAMMED SAYDAM

Editör: TE Bilişim